Hazine Bakanı Lütfi Elvan istifa etti: Yerine atanan Nureddin Nebati kimdir?

Hazine Bakanı Lütfi Elvan istifa etti: Yerine atanan Nureddin Nebati kimdir?
Hazine ve Maliye Bakanı Lütfü Elvan görevinden istifa etti. Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanan karara göre Erdoğan, Elvan’ın yerine Nureddin Nebati'yi atadı.

ARTI GERÇEK-Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan görevinden istifa etti. Elvan’ın yerine Nureddin Nebati atandı. Karar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayınlandı. Yeni atanan bakanın iktidara yakın derneklerle olan ilişkisi ise dikkat çekti.

Görevden affını isteyen ve talebi kabul edilen Lütfi Elvan'dan boşalan Hazine ve Maliye Bakanlığı görevine Nureddin Nebati atandı. Karar, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

 

ÇİFT MAAŞLI BAKAN

Yeni bakan Nureddin Nebati, AKP iktidarında normalleştirilmeye çalışılan çift maaş skandalına adı karışan isimlerden biri. CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Nureddin Nebati'nin çift maaş aldığını ortaya çıkarmıştı.

Yavuzyılmaz, Nebati'nin, aynı zamanda Türk Telekom Yönetim Kurulu Üyesi olduğunu duyurmuştu.

Yavuzyılmaz, "AK Partili Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Nureddin Nebati'nin, aynı zamanda Türk Telekom Yönetim Kurulu Üyesi olduğunu tespit ettik. Bakan Yardımcısı maaşı: 27 bin 917 TL. Türk Telekom Yönetim Kurulu ücreti+6 maaş ikramiye: 33 bin 849 TL. Aylık toplam gelir: 61 bin 766 TL" açıklamasında bulunmuştu.

NUREDDİN NEBATİ KİMDİR?

1 Ocak 1964’te Urfa’nın Viranşehir ilçesinde doğan Nureddin Nebati, İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünü bitirdi. Yüksek lisansını aynı üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsünde Uluslararası İlişkiler alanında yaptı. Kocaeli Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi alanında doktora unvanını aldı. Farklı üniversitelerde Siyaset Bilimi, Türk Siyasal Hayatı, Devlet ve Siyaset Sosyolojisi dersleri verdi.

Tekstil işiyle uğraşan Nebati, MÜSİAD Genel Merkez Yönetim Kurulu ve İstanbul Ticaret Odası (İTO) Disiplin Kurulu üyeliğinde bulundu. MÜSİAD Yüksek İstişare Heyeti Üyesidir. İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Mezunları Vakfı ve Derneği ile İlim Yayma Cemiyeti, Ensar, TÜGVA, Önder, Utesav, TDED, BEK, İDD ve İDV üyelikleri devam etmektedir. Hala ÜTEV Vakfı Başkanlığı, Parlamenterler Arası Kudüs Platformu Türkiye Başkanı olup Esenler Belediyesi Şehir Düşünce Merkezinde Bilim Kurulu Üyesi olarak çalışmalarda bulunmaktadır.

AKP 4. Olağan Kongresinde MKYK Üyesi seçildi. MYK Üyesi olarak AKP Genel Merkez Mali ve İdari İşler Başkanı ve Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı. 24. Dönemde İstanbul, 25. Dönemde Urfa, 26. Dönem İstanbul Milletvekili seçildi. İyi düzeyde İngilizce, az düzeyde Arapça bilen Nebati, evli ve 4 çocuk babası.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar