AKP'ye üyeliği kabul edilmedi, HDP binasına saldırdı

AKP'ye üyeliği kabul edilmedi, HDP binasına saldırdı
Gece saatlerinde HDP Bakırköy ilçe binasına saldırı gerçekleşti. Gözaltına alınan saldırganın AKP üyeliğinin kabul edilmediği için HDP'ye saldırdığı öğrenildi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Bakırköy ilçe binasına saldırı gerçekleştiği öğrenildi. Gece saat 04.00 sularında yaşanan saldırıda parti binasının camları kırıldı. Saldırıyla ilgili gözaltına alınan S.A., AKP'ye üyeliğinin kabul edilmemesinin ardından HDP’ye saldırıda bulunduğunu söyledi.  Kartaltepe Polis Amirliğine götürülerek ifadesi alınan S.A.'nın, bugün savcılığa çıkarılması bekleniyor. 

'HDP'Yİ DESTEKLEMİYORUM, AKP'YE ÜYE OLMAK İSTEDİM KABUL EDİLMEDİ'
 
Mezopotamya Ajansı'nın aktardığı bilgiye göre, S.A’nın emniyet ifadesinde, "Ben HDP’yi desteklemiyorum. AK Partiye de üye olmak istedim, fakat kabul edilmedim. HDP binasını görünce, yerde gördüğüm taşları camlarına attım. Camlar kırıldı. Polis geldi. Olayla ilgili söyleyeceklerim bu kadar" dedi. 

HDP: SORUMLULUK ALMAYA DAVET EDİYORUZ

HDP İstanbul İl Örgütü tarafından yapılan açıklamada saldırının HDP'nin hedef gösterilmesiyle doğrudan bağlantılı olduğunun belirtilirken, "Bu şuursuzca saldırılar karşısında ilgili devlet mercileri ve demokrasi güçlerini sorumluluk almaya davet ediyoruz" denildi.

Saldırıya ilişkin HDP İstanbul İl Örgütü tarafından Bakırköy İlçe binası önünde düzenlenen basın açıklamasında da, "Havuz medyası da bu saldırıları 'saldırıları kendilerine yapıyorlar. Bunlar aslında CHP'liler, bunlar aslında Ermeniler' diye ikinci bir kirli politikaya girişiyorlar. Bugün düşürülen, madde bağımlısı haline getirilen, demokrasi güçlerine saldıran bu şuursuz gençler sistemin, devletin kirli politikalarının sonucudur. Bu gece buraya saldıran gencin, biz biliyoruz ki Mehmet Metiner'lerin, Orhan Miroğlu'nun sokak versiyonudur. Medya da halkın mücadelesini kara propaganda yaparak yanlış lanse ettiren, psikolojik savaş yöntemleri ile halkımızın siyasi iradesine saldıranlar sokakta da aynı saldırgan faaliyeti yürütüyorlar. Bu çocuklar Mehmet Metiner'lerin, Orhan Miroğlu'ların sokak çetecileridir" denildi.

    

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar