HDP'den Kaftancıoğlu'na destek ziyareti

HDP'den Kaftancıoğlu'na destek ziyareti
HDP İstanbul İl Eş Başkanı ve beraberindeki heyet CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'na destek ziyaretinde bulundu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul İl Eş Başkanı Esengül Demir ve Kadın Meclisi üyeleri, sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek hakkında 9 yıl 8 ay hapis cezası verilen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl başkanı Canan Kaftancıoğlu'na destek ziyaretinde bulundu.

CHP İl Başkanlığında yapılan ziyarette konuşan HDP İl Eş Başkanı Esengül Demir, Kaftancıoğlu'na hukuksuz bir şekilde ceza verildiğini belirterek, "Hem geçmiş olsun dileklerimizi hem de kadınlar olarak kendileriyle dayanışma içerisinde olduğumuzu göstermek istedik. Siyasetten özellikle kadınların hedef alındığı partimizde de binlerce kadın arkadaşımız, belediye ve eşbaşkanlarımız ve vekillerimiz dahil olmak üzere şuanda benzer gerekçelerle cezaevindeler" diye konuştu.

Demir, Kaftancıoğlu'nun ziyaretlerinden dolayı memnuniyet duyduğunu beirttiğini ve ortak tavır, tutum ve duruşundan da asla taviz vermeyeceklerini dile getirdiğini aktardı. Ortak tavrın bundan sonra genişleyerek sürmesi üzerine fikir birliğine vardıklarını belirten Demir, "Siyaseten de kadınlara yönelik saldırılar ve genel anlamda kadın cinayetleri, hak gasplarına karşı yan yana gelişlerimiz olacak" diye konuştu. (Mezopotamya Ajansı)

Öne Çıkanlar