HDP Grup Başkanvekilleri ve milletvekillerinden nöbetteki baro başkanlarına dayanışma ziyareti

HDP Grup Başkanvekilleri ve milletvekillerinden nöbetteki baro başkanlarına dayanışma ziyareti
Hukukçuların 'savunmaya darbe' olarak adlandırdıkları Avukatlık Kanunu'nu değiştiren yasa teklifine karşı baro başkanlarının Kuğulu Park’ta başlattığı 'Savunma Nöbeti' devam ediyor.

AKP ve MHP’nin imzasını taşıyan ve Meclis Genel Kurul'unda görüşmeleri devam eden "çoklu baro" yasa teklifine karşı baro başkanlarının

AKP ve MHP’nin imzasını taşıyan ve Meclis Genel Kurul'unda görüşmeleri devam eden "çoklu baro" yasa teklifine karşı baro başkanlarının Kuğulu Park’ta başlattığı "Savunma Nöbeti" sürüyor. Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekilleri ve milletvekilleri Züleyha Gülüm, Serpil Kemalbay, Musa Piroğlu, Filiz Kerestecioğlu ve Erol Katırcıoğlu da baro başkanlarına dayanışma ziyaretine geldi.
HDP’li vekiller ile birlikte Kuğulu parka girmek isteyen avukatlar polis kalkanlarıyla karşılaştı. Engellemeye tepki gösteren avukatlar, hep bir ağızdan "Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiçbirimiz" ve "Bu daha başlangıç, mücadeleye devam" sloganları attı.

Avukatların parka girmesine izin verilmesi konusunda vekillerin polis amirleri ile yaptıkları görüşmeler de sonuç vermezken, HDP Grup Başkanvekilleri baro başkanlarıyla görüşerek desteklerini iletti.
'LOCADA İDAM FERMANIMIZI MI İZLEYELİM?'

HDP'nin aynı zamanda tecrübeli hukukçularından olan avukat Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, baro başkanları ziyaretinde yaptığı açıklamada, "Halka ısrarla biz çağırmak istedik, baro başkanları gelmek istemedi şeklinde anlatıyorlar" dedi.

Avukatlar ise "Locada kıpıradaman idam fermanımızı izlemeye mi gelelim? Söz hakkımız yok, konuşma hakkımız yok..." yanıtını verdi. Avukatlar, HDP'nin teklife karşı yaptıkları konuşmaları da dinlediklerini dile getirdi.


YURTTAŞLAR DA DESTEK VERİYOR

Avukatlar, hukuksuz olduğunu belirttikleri "çoklu baro" teklifinin geri çekilmesinin talep edildiği dilekçeyi imzalamak için Kuğulu Park’a gitmek istiyor. Tunalı Hilmi Caddesi üzerindeki protestoları sürdüren avukatlara ve baro başkanlarına çevredeki yurttaşlar da destek veriyor.




(HABER MERKEZİ)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar