HDP’den selden etkilenenlere ziyaret

HDP’den selden etkilenenlere ziyaret
HDP heyeti, Hilvan’da meydana gelen selde etkilenen yurttaşları ziyaret etti.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Urfa Milletvekili Ayşe Sürücü ve partililer, Hilvan ilçesinde meydana gelen selden etkilenen yurttaşları ziyaret etti. Evlerin su ve çamur altında kaldığı Bağlar Mahallesi’nde yurttaşlar, yetkililerin bugün öğle saatlerinde geldiklerini belirtti. Evini su basan yurttaşlardan biri yaşananların alt yapıdaki boruların yetersizliğinden dolayı meydana geldiğini ifade etti. 

YURTTAŞLARDAN TEPKİ

Logar giderinde bulunan boruların dar ve yetersiz olduğunu belirten Hamza Şahiner, "Bütün mahalleden gelen gider şu daracık yere akıyor. 100 defa şikayet ettik. Belediye başkanı dün geldi burada bize hakaret ediyor. Burası 20 yıldır böyle. Her yağmur yağdığında biz bunu çekiyoruz. Sadece dünkü yağmur birden geldi, burası kapandı ve birden bu hale geldik. Alt yapı bunu kaldırmıyor. 3 dönemdir aynı belediye başkanı tarafından yönetiliyoruz. Burada kesinlikle ihmal var. Burada afet yok" dedi.  

Heyet, ardından dolu yağışında zarar gören tarla sahiplerini ziyaret etti. Mağdur olan çiftçilerden biri, dünden bu yana hiçbir yetkilinin kendilerini ziyaret etmediğini belirtti. Sürücü, yaşanan sorunları Meclis’e taşıyacağını söyledi. 

Öne Çıkanlar