HDP Gençlik Meclisi üyesi Aygün'e 'Kargon var' denilerek ajanlık teklif edildi

HDP Gençlik Meclisi üyesi Aygün'e 'Kargon var' denilerek ajanlık teklif edildi
Kendisine tehdit ve ajanlık dayatıldığını aktaran HDP Gençlik Meclisi üyesi Caziye Aygün, 'Gençlik mücadelemden vazgeçmeyeceğim, tehdit ettiler diye geri çekilmeyeceğim' dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Gençlik Meclisi üyelerine yönelik baskı, gözaltı, tutuklama, kaçırma ve ajanlık dayatması gibi uygulamalar devam ediyor. HDP Gençlik Meclisi üyelerinden Caziye Aygün de 18 Mayıs'ta İstanbul Kadıköy'de kimliği belirsiz kişiler tarafından tehdit edilerek, ajanlık dayatmasına maruz kaldı. 
 
TEHDİT VE AJANLIK  
 
Yaşananları anlatan HDP'li Aygün, Kadıköy’de gezerken tanımadığı bir numara üzerinden arandığını ve kendisine "Kargonuz var" denildiğini aktardı. Kargonun, sipariş ettiği ayakkabı olduğunu düşündüğünü belirten Aygün, "Telefondaki kişi nerede olduğumu sordu. Otobüs durağında olduğumu söyledim. Daha sonra yanıma geldiler" dedi. Kısa bir süre sonra kimliğini bilmediği kişilerin yanına geldiğini ve kendisine bir çiçek uzatıldığını ifade eden Aygün, çiçeğin kimden geldiğini sorduğunda ise, "Sana bir not düşürmemizi istediler" cevabını aldığını paylaştı. 
 
Aygün, "Daha sonrasında emniyetten geldiklerini söylediler. Sonrasında benim ilçe örgütüne gidip geldiğimi, gençlik faaliyeti yürüttüğümü söylediler. Ailemi tanıdıklarını söylediler. Bir nevi beni tehdit ettiler. Sonra bana, ‘Bir gün bizimle işbirliği içerisine girebilirsin, o zaman yine arkadaşlarınla görüşebilirsin. Ama bunu bize bildirmelisin. Sana maddi manevi her şekilde yardım edebiliriz’ dediler" diye belirtti.
 
'GECE EVİNDEN ALIRIZ'
 
Aygün, "Kendi ayaklarım üzerinde duruyorum, sizin paranızı istemiyorum" cevabını vermesi üzerine kendisine "Yanlış anlama yine çalışırsın ama bizim de sana bir desteğimiz olur" denildiğini kaydetti. Aygün, sonrasında yaşananları şöyle anlattı: "Bana çiçek verdiler sonra bir arkadaşımın ismini tekrar tekrar söyledi. Bunları kabul etmeyince ‘böyle devam edersen bir gece ansızın evinden alınırsın’ diyerek tehdit ettiler. ‘Bunu bir tehdit olarak algılama abi tavsiyesi olarak gör, biz sana yardımcı oluyoruz’ dediler. Kimsenin yardımına ihtiyacımın olmadığını söyledim. Sonrasında ise arkamı dönerek gittim."
 
Kendisini arayan numarayı bir daha arayıp kendisini rahatsız etmemesi gerektiğini söylediğini belirten Aygün, bunun üzerine "Hemen kestirip atma, oturup bir konuşmamız gerekiyor" cevabı aldığını söyledi.  
 
'MÜCADELEMDEN YILMAM'
 
Daha önce de birçok arkadaşının benzer şekilde tehdit edildiğini hatırlatan Aygün, "Hiçbiri mücadelesinden yılmadı. Beni de mücadelemden düşüremeyecekler. Benim kararlılığımı gördükçe benden uzaklaşacaklardır. Gençlik mücadelemden vazgeçmeyeceğim. Onlar beni tehdit etti diye geri çekilmeyeceğim. Yaptığım illegal bir iş yok. Onlar illegalleştirmeye çalışıyor" diye kaydetti. (Mezopotamya Ajansı)

Öne Çıkanlar