HDP: Halkımız DTK’ye yönelik darbeye karşı kurumlarının etrafında kenetlenmeli

HDP: Halkımız DTK’ye yönelik darbeye karşı kurumlarının etrafında kenetlenmeli
'Saldırganlığınızın nedeni her gün daha fazla battığınız suç haliniz ve günden güne toplum nazarında kaybettiğiniz imajınızdır.'

HDP Merkez Yürütme Kurulu sabah saatlerinde Demokratik Toplum Kongresine (DTK) yönelik operasyona ilişkin açıklama yaptı.

DTK'nin çözüm sürecinde TBMM tarafından muhatap alındığını hatırlatan HDP, meşru bir kurum olduğunu kaydererek; "DTK’ye saldırı hem çözüm iradesine yönelik bir sabotajdır ve hem de Kürt halkının iradesine karşı hakaret ve onu tanımamaya yönelik bir saldırganlıktır" değerlendirmesi yaptı.

Diyarbakır'da Kayapınar ve Yenişehir ilçelerinde sabah saatlerinde gerçekleşen operasyonda yerine kayyım atanan Batman Belediyesi Eş Başkanı Mehmet Demir ve Silvan Belediye Eş Başkanı Naşide Toprak yanı sıra  DTK Divan üyesi Jiyan Taş ve Hüseyin Kaya ile birlikte aralarında belediye meclis üyeleri, sendikacılar ve dernek yöneticilerinin bulunduğu toplamda 42 kişi gözaltına alınmıştı.

HDP MYK yaptığı yazılı açıklamada gözaltılarla ilgili, "DTK siyasal, kültürel ve toplumsal olarak Kürdistan’da yaşayan tüm halkların ve inançların temsilini bulduğu çok sesli, çok renkli bir kurumdur. DTK, çözüm sürecinde meclis tarafından muhatap kabul edilmiş, iradesi tanınmış, sivil, demokratik, meşru bir oluşumdur. DTK’ye saldırı hem çözüm iradesine yönelik bir sabotajdır ve hem de Kürt halkının iradesine karşı hakaret ve onu tanımamaya yönelik bir saldırganlıktır" ifadelerine yer verdi.

'DARBENİN DEVAMIDIR'

Açıklamanın devamında, "DTK Eş Başkanı Sayın Leyla Güven ve Divan Üyesi Musa Farisoğulları’nın dokunulmazlıklarının kaldırıldığı darbenin devamıdır" ifadesini kullanan HDP, "Bu vesileyle Erdoğan iktidarını tekrar uyarıyoruz. Yüzyıllardır Türk halkıyla beraber yaşamış ortak tarihi ve geçmişi olan Kürt halkına reva gördüğünüz bu zulmü derhal durdurun. Bu yolu deneyen iktidarların sonunun ne olduğunu bizzat gördük" dedi.

Kürt halkının iradesinin illegalize edilemeyeceğini belirten HDP, AKP ve MHP'nin siyasi ortaklığını hatırlatarak ,"Saldırganlığınızın nedeni hergün daha fazla battığınız suç haliniz ve günden güne toplum nazarında kaybettiğiniz imajınızdır.Kürt halkına saldırarak, düşmanlık yaparak palazlandırmaya ve üzerinden kendinizi var etmeye çalıştığınız milliyetçilik ve onu temsil eden klik sizi kurtaramayacaktır." ifadelerini kullandı.

Açıklamada son olarak, "Demokratik Toplum Kongresi şahsında Kürtlerin iradesine yönelik bu saldırıyı kınıyor ve tüm halkımızı DTK etrafında kenetlemeye çağırıyoruz" denildi. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar