Hewlêr'de gözaltına alınan HDP temsilcileri serbest bırakıldı

Hewlêr'de gözaltına alınan HDP temsilcileri serbest bırakıldı
IKBY'de KDP’ye bağlı asayiş güçleri tarafından gözaltına alınan HDP Hewlêr temsilcileri serbest bırakıldı.

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nde gözaltına alınan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hewlêr Temsilcileri ve üyeleri, Kürdistan Demokrat Partisi’ne (KDP) bağlı asayiş güçleri tarafından serbest bırakıldı.

HDP temsilciliğinden alınan bilgilere göre asayiş güçleri tarafından sebepsiz gözaltına alındılar. Bunun karşılığında HDP temsilcileri asayiş hakkında suç duyurusunda bulundu.

HDP Temsilciliği üyeler Nahide Ermiş, Hikmet Hatip ve Ruken Mercan bugün Güngör ve Gülcan Alp ailesini ziyaret gitmiş, kısa bir süre sonra ihbar gerekçesiyle Hewlêr Sefîn 1 Asayişi tarafından alıkonulmuşlardı.

Roj News'de yer alan habere göre, HDP temsilcilerinin orada resmiyetinin olmasına ve arabalarının asayiş tarafından tanınmasına rağmen temsilcilerin Sefîn asayişi tarafından ısrarla gözaltına altına alındığını belirten HDP Temsilciliği üyesi Nahide Ermiş, asayişin ihbar gerekçesiyle eve baskın düzenlediğini ve ihbar eden kişinin kimliğini açıklamadığını ifade etti.

Bütün çabalarına rağmen ancak 14:30’da serbest bırakıldıklarını belirten Ermiş; "Sefîn Asayişini Genel Asayişe şikayet ettik. Sebepsiz yere bizi gözaltına aldıkları için bizden özür dilediler." dedi.

Alp ailesi ve HDP temsilcileri sonrasında serbest bırakıldı.

NE OLMUŞTU?

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nde Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hewlêr Temsilcileri ve üyeleri Kürdistan Demokrat Partisi’ne (KDP) bağlı asayiş güçleri tarafından bu sabah gözaltına alındı.

HDP'liler, Hewlêr'deki Asayiş merkezine götürüldü.

HDP Genel Merkezi Artı Gerçek'e verdiği bilgide "Şimdi basın yolu ile öğrendiğimiz bir gelişme olduğu için KDP yetkililerinden detaylı bilgi alınmaya çalışılıyoruz. Bunun sonucunda konu hakkında ilerleyen saatlerde kamuoyuna yönelik HDP Genel Merkezi yazılı bir açıklamada bulunacaktır" denildi.

 

 

Öne Çıkanlar