HDP heyetinden Alevilere ziyaret: Halkların bir arada yürümesinden başka şansları yoktur

HDP heyetinden Alevilere ziyaret: Halkların bir arada yürümesinden başka şansları yoktur
Alevi Dernekleri Federasyonu Genel Merkezi'ni ziyaret eden HDP heyeti, tüm baskı ve tehditlere karşı birlikte mücadele edeceklerini söyledi.

Devlet bağlantılı çete yöneticisi Sedat Peker’in, kaos çıkarılmak için Cemevine dönük bir saldırı planının yapıldığına ilişkin açıklamalarda bulunmuştu. Bu açıklamalardan sonra Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekilleri Musa Piroğlu, Ali Kenanoğlu, Parti Meclisi üyeleri ve il örgütünden oluşan bir heyet İstanbul’un Küçükçekmece ilçesinde bulunan Alevi Dernekleri Federasyonu Genel Merkezi'ne destek ziyaretinde bulundu. Heyeti, Alevi Dernekleri Federasyonu Genel Merkezi Başkanı Celal Fırat karşıladı. 

BİRLİKTE MÜCADELE ÇAĞIRISI

Ziyarette konuşan HDP Milletvekili Musa Piroğlu, Alevilere yönelik katliamlara imza atan ekibin içerisinde yer alan bir mafya liderinin bu denli açıklamalar yapmasının ciddi sonuçlar doğuracağının altını çizerek, iktidarın ayakta kalabilmek için Kürt ve Alevilere dönük düşmanca siyaset yürüttüğünü ifade etti.  

Tarihin Kürt ve Alevilere dönük katliamlarla dolu olduğunu belirten Piroğlu, "Düşmanlık siyasetinin ülkeye getirdiği tek şey; çürümüş bir mafya düzeni ve baskı rejimidir. Tarihleri katliamlarla yoğrulmuş halkların bugün benzer tehditler karşısında bir arada durması ve bu tehditleri ortadan kaldırması için birlikte yürümesinden başka şansları yoktur" dedi.  

'HEP BERABER BAŞARACAĞIZ'

Ardından konuşan Fırat, bu coğrafyada yaşayan bütün halkların "zulme dur" demesi gerektiğini ifade etti. Fırat devamla şunları dile getirdi: "Hep beraber gelenek, göreneklerimizi yaşıyoruz. Bu ülkede ezilmiş halkları hedefe almak ne demektir? AKP mağduriyet üzerine iktidar oldu ama şuan halkları mağdur edecek duruma geldi. Birilerinin buna dur demesi lazım. Buna dur diyecek olan da halktır. Bu duruma halkın tepkisiz kalmaması gerekir. Bu mantığın ve zihniyetin bir an önce temizlenmesi lazım. Bunu da hep beraber başaracağız." 

Konuşmaların ardından heyet, merkezden ayrıldı. 
 

Öne Çıkanlar