HDP’li Ayhan’ın cenaze programı belli oldu

HDP’li Ayhan’ın cenaze programı belli oldu
HDP’li İbrahim Ayhan için ilk tören bu sabah Erbil’de yapılıyor. Cenazenin gece geç saatlerde Urfa'nın Siverek ilçesine ulaşması bekleniyor.

Irak Kürdistanı’nın başkenti Erbil’de geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren HDP eski milletvekili İbrahim Ayhan'ın cenazesi, bugün saat 10.00’da Erbil’de yapılacak ilk töreninin ardından doğum yeri olan Urfa’nın Siverek ilçesine getirilecek.

HDP Genel Merkezi, Ayhan’ın cenazesinin Erbil’deki Rızgari hastanesinin önünde bugün saat 10.00’da yapılacak ilk törenin ardından yola çıkarılarak Türkiye’ye getirileceğini açıkladı.

Erbil’deki cenaze töreninin ardından konvoyla Şırnak'ın Silopi ilçesindeki Habur Sınır Kapısı'na getirilecek olan Ayhan'ın cenazesini saat 15.00'te aralarında Eş Genel Başkanlar ile milletvekili ve yöneticilerin de bulunduğu HDP’liler karşılayacak. Ardından Ayhan'ın cenaze konvoyu Silopi, Cizre, Nusaybin, Kızıltepe, Viranşehir ilçeleri üzerinden Siverek'e ulaştırılacak.

Gece geç saatlerde Siverek'e ulaşması beklenen cenaze Siverek Devlet Hastanesi morguna kaldırılacak.

İbrahim Ayhan’ın cenazesi Pazartesi günü saat 11.30'da hastaneden alınarak halkın katılımıyla düzenlenecek törenle Siverek NATO Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

"HALKIMIZ GÖRKEMLİ BİR KATILIMLA AYHAN'I SAHİPLENECEKTİR"

HDP’nin konuyla ilgili açıklaması şöyle:

Gençlik döneminden beri Kürt halkının özgürlük ve Türkiye’nin demokrasi mücadelesinde aktif yer alan, mücadele arkadaşımız, yoldaşımız, milletvekilimiz İbrahim Ayhan’ı son yolculuğuna uğurluyoruz. AKP hükümetinin uyguladığı bütün baskı ve zulüm politikalarına göğüs geren, yıllarca cezaevinde yatan, milletvekiliği düşürülen ve yaşadığı toprakları terk etmek zorunda kaldığı dönemde hayatını kaybeden İbrahim Ayhan bir demokrasi şehididir.

Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nin Hewler kentinde hayatını kaybeden İbrahim Ayhan’ın cenazesi bugün (24 Eylül Pazar) saat 10.00’da Hewlêr kentindeki Rizgarî Hastanesi'nin önünde yapılacak tören sonrasında Türkiye’ye getirilecektir. Partimizin yöneticileri, Eş Genel Başkanlarımız, milletvekillerimiz, il-ilçe örgütlerimiz, İbrahim Ayhan’ın cenazesini Habur Sınır Kapısında karşılayacaktır. İbrahim Ayhan memleketi Siverek’te son yolculuğuna uğurlanacaktır. Halkımız, bütün saldırılara rağmen asla boyun eğmemiş olan İbrahim Ayhan’ın cenaze törenini Vedat Aydın, Mehmet Sincar, Orhan Doğan’ın cenaze törenleri gibi görkemli bir katılımla sahiplenecektir. (HABER MERKEZİ)

 

Öne Çıkanlar