Buldan hakkında soruşturma başlatıldı

Buldan hakkında soruşturma başlatıldı
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan hakkında soruşturma başlattı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan hakkında PKK'lilerin cenaze törenlerine katılan HDP'li 4 milletvekili hakkında yürütülen adli soruşturmalara yönelik sözleri nedeni ile soruşturma başlattı.

Partisinin Van’da toplanan Meclis Grubu'nda konuşan HDP Eş Genel Başkanı Buldan, cenaze törenlerine katılan vekillere dönük açılan soruşturmalara tepki göstererek, "Hayatını kaybeden insanlarımızın aileleriyle birlikte olmaya devam edeceğiz" demişti.

İLGİLİ HABERLER: BULDAN'DAN CENAZE ÇIKIŞI: AİLELERİN YANINDA DURACAĞIZ

SORUŞTURMA AÇILAN VEKİLLER: SAVCILIK PUSUDA BİZİ BEKLİYOR 

Buldan konuşmasını şöyle sürdürmüştü:  

"HDP’den seçilen milletvekili arkadaşlarımıza zorbalıklara dünden başladılar. Dört arkadaşımıza hızla soruşturma açılmasını kabul etmiyoruz. Cenaze törenlerine katılmak bizim kültürümüzde olan bir şeydir. Bu bizim en büyük görev ve sorumluluğumuzdur. İnsanların yaşamını yitirmemesi için yürüttüğümüz büyük bir mücadele var. Bu çatışmalı süreçte insanlar hayatını kaybediyorsa, insanlarımızın aileleri ile birlikte olmak bizim sorumluluğumuzdur. Bundan sonra da bunu yapacağımızı belirtmek istiyoruz. Ailelerimiz sahipsiz değildir. Milletvekili arkadaşlarımızın kentlerinde en ufak üzüntüye ortak olması en büyük sorumluluğumuzdur. Yürüteceğimiz mücadele mutlaka önemlidir ama insanlar halen yaşamını yitiriyorsa, ailelerin yanında olmaya devam edeceğiz." 

SORUŞTURMA AÇILAN VEKİLLER 

HDP Diyarbakır milletvekilleri Remziye Tosun ve Musa Farisoğulları hakkında PKK'li Mehmet Yakışır'ın cenaze törenine katıldıkları gerekçesiyle, HDP Batman milletvekilleri Feleknas Uca ve Mehmet Rüştü Tiryaki hakkında ise PKK'li Dewran Baysal'ın cenaze törenine katıldıkları gerekçesiyle soruşturma başlatılmıştı.  (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar