HDP'li Gergerlioğlu, geçen yıl ölen KHK'lı polisin yatağa kelepçeli fotoğrafını paylaştı: Bu işkence suçu

HDP'li Gergerlioğlu, geçen yıl ölen KHK'lı polisin yatağa kelepçeli fotoğrafını paylaştı: Bu işkence suçu
‘Konu takibimizde, peşini bırakmayacağız. Soru önergesiyle Adalet ve Sağlık Bakanlığı'na müracaat ettik. Hukuk önünde bu skandalın hesabı verilmeli, sümenaltı ettirmeyeceğiz.’

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Kütahya Tavşanlı Cezaevi'nde 1 yıl önce koronavirüse yakalandıktan sonra hayatını kaybeden KHK'lı polis memuru Veysel Atasoy'un hastane yatağına kelepçelenmiş fotoğrafını paylaştı. Atasoy'un gecikmeler ve ihmaller sonucu yaşamını yitirdiğini ifade eden Gergerlioğlu, "35 gün bu hastayı yatağa kelepçelemek işkence suçu!" diye belirtti.

Gergerlioğlu, KHK'lı Veysel Atasoy'un ölümünün birinci yılında yatağa kelepçelendiğini gösteren bir fotoğrafını paylaşarak "Tüm ihlaller sonucu genç yaşta cinayet gibi kelepçeli ölüm gerçekleşti" ifadesini kullandı. Soru önergesiyle Adalet ve Sağlık Bakanlığı’na başvurduklarını aktaran HDP’li vekil, "Peşini bırakmayacağız. Hukuk önünde bu skandalın hesabı verilmeli, sümenaltı ettirmeyeceğiz" diye belirtti.

Gergerlioğlu’nun açıklaması şöyle:

"Tavşanlı cezaevinde KHK'lı mahpus polis Veysel Atasoy'un gecikmeler ve ihlaller sonucu ölümünün 1. yılında, 35 gün boyunca yatağa kelepçelenmiş fotoğrafı ortaya çıktı! Takipsizlik verip kapatmaya çalıştılar ama itiraz edildi. 35 gün bu hastayı yatağa kelepçelemek, işkence suçu!

Koğuştakilerin dilekçeleri işleme alınmadı, etkin soruşturma yapılmadı. Tavşanlı hastanesine geç gitti, geç sevk oldu Kütahya'ya. Jandarma komutanı yoğun bakımdan, servise çıkması için doktorlarla tartıştı. Tüm ihlaller sonucu genç yaşta cinayet gibi kelepçeli ölüm gerçekleşti.

Konu takibimizde, peşini bırakmayacağız. Soru önergesiyle Adalet Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı'na müracaat ettik. Hukuk önünde bu skandalın hesabı verilmeli, sümenaltı ettirmeyeceğiz."

Öne Çıkanlar