HDP'li Paylan: Garbis Zakaryan'ın adı turnuvaya verilecek

HDP'li Paylan: Garbis Zakaryan'ın adı turnuvaya verilecek
HDP Milletvekili Garo Paylan, Türkiye'nin ilk profesyonel milli boksörü Garbis Zakaryan'ın adının bir turnuvaya verileceğini duyurdu.

HDP İstanbul milletvekili Garo Paylan, 25 Ocak 2020 tarihinde hayatını kaybeden 'Demir yumruk' lakaplı Türkiye'nin ilk profesyonel milli boksörü Garbis Zakaryan ile ilgili Gençlik ve Spor Bakanı’na bir önerge ileterek, Zakaryan'ın başarılarını ve Türkiye sporuna katkılarını onurlandıracak, adını yaşatacak bir projelerinin olup olmadığını, milli sporcu Garbis Zakaryan’ın adının bir spor tesisine verilip verilmeyeceğini sordu.

'ADI BİR TURNUVAYA VERİLECEK, SPOR TESİSİNE VERİLMESİ İÇİN DE DEĞERLENDİRME YAPILIYOR'

ANKA'nın haberine göre, HDP'li Paylan soru önergesine yanıt veren Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Zakaryan'ın adının bir turnuvaya verilmesinin kararlaştırıldığı, adının bir spor tesisine verilmesi konusunda ise değerlendirme yapıldığını söyledi.

Bakanın yanıtının ardından bir açıklama yapan HDP milletvekili Paylan, kararın sevindirici olduğunu söyledi:

"Spor yaşamı boyunca ayrımcılığa uğradığı da bilinen Garbis Zakaryan'ın adının bir turnuvaya verilecek olması sevindiricidir. Başarıları hayattayken onurlandırılmayan milli boksörümüze, geç de olsa hak ettiği değerin verilmesi ve adının, gelecek nesillere tanıtılması amacıyla bir spor tesisine armağan edilmesi yönündeki beklentilerimiz sürmektedir." (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar