HDP'li Semra Güzel hakkında fezleke hazırlandı

HDP'li Semra Güzel hakkında fezleke hazırlandı
İktidar medyasında bazı eski fotoğrafları gösterilen ve ardından Meclis Başkanı Şentop'un 'dokunulmazlığı kaldırılmalı' işareti verdiği HDP'li Semra Güzel hakkında fezleke hazırlandı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan, HDP Diyarbakır Milletvekili Güzel'in 'terör örgütü üyeliği' ile suçlandığı fezleke Adalet Bakanlığı'na gönderildi. Fezleke TBMM'ye gelip anayasa ve adalet komisyonu üyelerinden oluşan karma komisyonda ele alınıp Meclis Genel Kurulu'nda kabul edilirse Güzel'in yargılanmasının önü açılacak. Yargılama sonunda hüküm kesinleşirse bu kararın Meclis Genel Kurulu'nda okunması durumunda milletvekilliği düşecek.

HDP'li Semra Güzel, medyada yayınlanan fotoğraflar üzerine, kendisine karşı yargısız infaz yapıldığını belirten bir açıklama yapmıştı.  Güzel, "Kirli odaklar 5 yıl önce çözüm sürecinde devletin bilgisi dahilinde gerçekleşen görüşmelerin fotoğraflarıyla yargısız infaz peşindeler" diyerek tepki göstermişti.

Güzel'in dokunulmazlığının kaldırılmasını işaret eden Meclis Başkanı Mustafa Şentop ise, "Örgüt üyeliğiyle ilgili adı geçen vekilin dosyası var. 2019 yılı Mart ayında hazırlanmış bir dosya. Bu dosyanın içinde belge var mı diye inceliyorlar. Şahsi kanaatim bilhassa anayasal düzene karşı işlenen suçlar bakımından ve ağır bir suçlama içeren dosyalarla ilgili dokunulmazlığın kaldırılması ve yargılamanın önünün açılması gerekir diye düşünüyorum" ifadelerini kullanmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar