HDP'li vekiller sivil darbeye karşı Güvenpark'a yürüdü: Diz çökmeyeceğiz

HDP'li vekiller sivil darbeye karşı Güvenpark'a yürüdü: Diz çökmeyeceğiz
Ankara'da Güvenpark’a doğru yürüyen HDP'li vekillere polis fiziki saldırıda bulundu. Polis şiddetine direnen vekiller Güvenpark'a yakın bir noktada basın açıklaması yaptı.

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Milletvekili Leyla Güven ve HDP Diyarbakır Milletvekili Musa Farisoğulları ile CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun vekilliğinin düşürülmesini protesto etmek amacıyla HDP Parlamento Grubu Meclis'te açıklama yaptı.

Aralarında HDP Grup Başkanvekilleri ve milletvekilleri, yapılan açıklamanın ardından Kızılay'da bulunan Güvenpark’a doğru yürüyüşe geçti. "Darbe var" dövizleri taşıyan HDP'li vekiller, 'Darbeci AKP' sloganlarıyla yürüyüşü sürdürüyor. 

HDP'Lİ VEKİLLERE POLİS SALDIRISI

Atatürk Bulvarı üzerinde, Güvenpark'a yaklaşıldığı noktada, kurulan polis barikatı önüne gelen HDP'li vekillere, polis fiziki saldırıda bulundu.

'ÇETELER SALDIRMAYA ÇALIŞIYOR'

Polisler müdahale sırasında HDP Antalya Milletvekili Kemal Bülbül’ün gözlüğünü kırılırken, Mersin Milletvekili Rıdvan Turan’ın ceketini yırttı.HDP Urfa Milletvekili Ömer Öcalan, "Sen uzun boylu, sen provokatörsün, darbe polisisin" diye tepki gösterdi. HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni de "Polisler vekil arkadaşlarımıza saldırdılar. Darbeye karşı sokaklara çıktık. Çeteler saldırmaya çalışıyor" dedi. 10 kişinin katılımıyla yapılacak basın açıklaması için güvenlik güçleriyle yapılan tartışmaların ardından, HDP'li vekiller Atatürk Bulvarı üzerinde açıklama yaptı.

'İKTİDAR, HUKUKA, SİYASETE, ADALETE DARBE YAPMAKTADIR'

HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç tarafından yapılan açıklamada, "İktidar hukuka, adalete, siyasete darbe yapmaktadır" dedi:

"Anayasa Mahkemesi’ndeki yargı süreci tamamlanmamış olmasına rağmen, Saray’dan verilen emir gereği düğmeye basıldığı için 3 vekilin vekillikleri düşürüldü. Anayasa’yı çiğneyen bir adım atıldı. Cumhurbaşkanı sıfatıyla yasama üzerinde tahakküm kurmuştur. Yasamayı egemenliği altına almıştır. Her gün her an yaptığı gibi anayasa çiğnemiştir. Bir partinin genel başkanı olarak, siyasi rakiplerinin vekilliklerini düşürmüştür. Yargının üzerinde baskı yaparak aldırdıkları kararla, siyasi rakiplerine karşı mücadele eden bir parti ve iktidar ile karşı karşıyayız.

'BU İKTİDARIN AMACI ADALET SAĞLAMAK DEĞİLDİR'

Darbe sadece apoletliler tarafından yapılmaz. Askeri darbelerin dışında sivil siyasetçiler, kravatlılar da darbe yaparlar. Darbeci bir iktidar ile karşı karşıyayız. İktidar darbe tehlikesi diye bağırırken, kendi darbesini örtmek için bu sözü çıkardılar. Hukukun üstünlüğü korumak değil, üstünlerin hukukun korumaktır. Bu iktidarın amaca adalet sağlamak değildir, evrensel hukuk ilkelerini ve evrensel demokratik hak ve özgürlükleri sağlamak değildir. Bu iktidarın tek bir amacı vardır. Kendi iktidarının bekasını sağlamaktır. Başka amaçları yoktur. Bütün kaynakları, ekonomik kaynakları kendi yandaşlarına peşkeş çekmektedirler.

'BİZ HDP OLARAK BÜTÜN ÖRGÜTLERİMİZLE DİMDİ AYAKTA OLACAĞIZ'

Bu iktidar savaş iktidarıdır. Parti ile devleti bütünleştirdiler. Toplumun yarısından azını teslim etmektedirler. Toplumun yarısından çoğu muhalefettedir. Bu iktidarın değişmesini istemektedirler. Ama bu iktidar azınlığa düşmüş olmasına rağmen kendi iktidarını korumak için demokratik siyaset alanında mücadele eden herkese ya cezaevi yolunu göstermekte ya da bugün burada görüldüğü gibi hukuksuz şekilde anayasayı çiğneyerek, Güvenpark’ta açıklama yapmasını engellemektedirler. Biz HDP olarak, bütün örgütlerimizle dimdik ayakta duracağız. Bu iktidarın zulmü karşısında boyun eğmeyeceğiz, diz çökmeyeceğiz. Bizim seçmenlerimiz başta Kürt halkı olmak üzere hiç boyun eğmediler bundan sonra da eğmeyecekler. Kararlığımızı göstermeye devam edeceğiz." HDP’li vekiller açıklamanın ardından 'Darbeci AKP' sloganlarıyla Meclis’e doğru tekrar yürüyüşe geçti. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar