HDP MYK: İktidar kadın düşmanlığı yapıyor

HDP MYK: İktidar kadın düşmanlığı yapıyor
Kürt siyasetçilere yönelik operasyonlara tepki gösteren HDP MYK, 'İktidar bu saldırganlıkla ne kadınlara, ne de özgürlük mücadelesi verenlere geri adım attıramayacak' diye belirtti.

HDP Merkezi Yürütme Kurulu (MYK) Kürt siyasetçilere yönelik iki gündür sürdürülen Diyarbakır merkezli operasyonlara yazılı açıklama ile tepki gösterdi.

Ramazan Bayramı’na az bir süre kala operasyonun gerçekleştiğine dikkati çekilen açıklamada, "Aralarında HDP MYK üyesi Özlem Gündüz, eski milletvekili Ayla Akat Ata ve DBP’nin önceki dönem Eş Genel Başkanı Mehmet Aslan, 65 yaşındaki Barış Annesi Havva Kıran’ın da olduğu onlarca kişi gözaltına alındı. Ramazan ayı boyunca mezarlıklara, halkımızın kutsal değerlerine, iradesine saldıran, belediyelerini gasp eden bu zihniyet, bayram arifesi yaptığı operasyon ile Kürt halkına bayramı zehir edeceğinin mesajını vermiştir" denildi.

‘SALDIRILAR KADININ KİMLİĞİNE YÖNELİK’

"AKP-MHP iktidarı toplumsal değerleri savunan herkese karşı kesintisiz ve süreklileşen bir saldırı içindedir" denilen açıklamanın devamında saldırı ve operasyonun kadın kimliğine, emeğine ve mücadelesine yönelik olduğu kaydedildi.

‘EN BÜYÜK TEHDİT’

Kadınların örgütlü gücünün değişim yaratma potansiyeline değinilen açıklamada, "AKP-MHP tekçi ve eril iktidarı, bütün saldırılarında öncelikle ve esas olarak kadınları hedef almaktadır. İktidarın bu kadın düşmanlığı kayyım darbesinde eş başkanlığa, eşit temsile, kadın çalışmalarına yönelmektedir. Çünkü bu zihniyet ‘kadın erkek’ eşitliğine inanmayan, kadına her türlü hakareti reva gören, istismarı meşrulaştıran bir zihniyettir. Çünkü AKP-MHP, özgür düşünen, örgütlenen, değiştiren kadının kendisi için en büyü tehdit ve tehlike olduğuna inanmaktadır ki bu konuda haksız da değildir" vurgusu yapıldı.

‘NEFRETİNİN İÇİNDE BOĞULACAK’

Açıklamada son olarak, "İktidar bu saldırganlıkla, bu kin ve nefret siyasetiyle bu düşmanlıkla ne kadınlara, ne de demokrasi ve özgürlük mücadelesi verenlere geri adım attıramayacaktır. Aksine AKP bu düşmanlığının, nefretinin içinde boğulacaktır." (MEZOPOTAMYA AJANSI)

Öne Çıkanlar