HDP, Siverek'te yaşananları Meclis'e taşıdı: Rüşvet ve yolsuzluk ağı iddiası

HDP, Siverek'te yaşananları Meclis'e taşıdı: Rüşvet ve yolsuzluk ağı iddiası
Siverek’te Belediye yapılan silahlı saldırının ardından belediye başkanının istifasını kurum amirlerinin görevden alınması izledi.

Remzi BUDANCİR


ARTI GERÇEK- Urfa’nın Siverek İlçesinde AKP’li Belediye Başkanı Şeyhmus Aydın’ın  28 Kasım’da sağlık sorunlarını gerekçe göstererek istifa etmesi ve bu istifanın kabul edilmesi ile başlayan tartışmalar sürüyor.

AKP'li Belediyesi Başkanı Aydın’ın belediyeye giren silahlı kişilerin hukuk danışmanı Selçuk Yıldızoğulları'nı yaralaması ile ilgili olduğu iddia ediyor. 

BELEDİYE BİNASINDA SİLAHLI SALDIRI

Söz konusu silahlı saldırı 23 Kasım'da akşam saatlerinde Siverek İlçe Belediyesinde gerçekleşti. Saldırı anına ilişkin güvenlik kamerasında yer alan görüntülerde, belediyeyi basan grup Hukuk Danışmanı Selçuk Yıldızoğulları'nı ayağından vurduğu görülüyor. İddiaya göre, saldırı Siverek Belediye Başkanı Şeyhmus Aydın'ı istifa etmesi için gerçekleşti. 

İLÇEDE SULAR DURULMUYOR

Bu yaşananların ardından Belediye Başkanı istifa etmesine rağmen konuya ilişkin açıklama yapılmaması akıllarda soru işareti bıraktı. Siverek Belediyesi Hukuk Danışmanı Selçuk Yıldızoğulları'nın silahla vurulması, Belediye Başkanı Şeyhmus Aydın’ın istifasını İlçe Emniyet Müdürü Özer Bilgehan ve Müftü Mahmut Yıldızbaş görevden alınması izledi. Kaymakam Mustafa Çiftçiler'in ise görev yeri değişti.  

Öte yandan istifa eden Aydın'ın yerine meclis üyeleri Celal Akıl ile Hasan İzol isimlerinin öne çıktığı öğrenildi.

ÖCALAN: YETKİLER KAMUOYUNU BİLGİLENDİRMİYOR

İlçede yaşanan gelişmelere ilişkin iktidar cephesi sessizliğini korurken HDP Urfa Milletvekili Ömer Öcalan konuyu meclis gündemine taşıdı. Siverek Belediyesi’nde yaşananlar ile ilgili yetkilerin kamuoyunu bilgilendirmediğini hatırlatan Öcalan,  olayların 23 Kasım'da akşam saatlerinde Siverek Belediyesi hukuk danışmanı Avukatı Selçuk Yıldızoğulları’nın makam odasında silahlı saldırıya uğraması ile başladığını hatırlattı.  Bu olaydan bir hafta sonra ise AKP'den Siverek Belediye Başkanı seçilen Şeyhmus Aydın’ın sağlık sorunlarını gerekçe göstererek görevinden ayrıldığını belirten Öcalan, Belediye Başkanı’nın istifası ile Avukatı Selçuk Yıldızoğulları’nın saldırıya uğraması arasında bir ilişki olup olmadığına dair kamuoyuna herhangi bir bilgi paylaşımı yapılmadığını hatırlattı.

"AYDIN’IN İSTİFASI İLE AVUKATIN SALDIRIYA UĞRAMASI ARASINDA BİR İLİŞKİ VAR MIDIR?"

Siverek Belediyesi’nde yaşananlarla ilgili kamuoyuna ivedilikle açıklama yapılmasını isteyen Öcalan,  Meclise verdiği önergede İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya  şu soruları yöneltti:

- Belediye Başkanı Şeyhmus Aydın’ın istifası ile Avukatı Selçuk Yıldızoğulları’nın saldırıya uğraması arasında bir ilişki var mıdır?

- Siverek ilçesinde kamu kurum amirlerinin de içinde olduğu bir rüşvet ve yolsuzluk ağının olduğu ve söz konusu görevden alınmaların bu nedenle gerçekleştirildiği iddiası doğru mudur?

- Belediye Başkanı Şeyhmus Aydın’ın istifası ile ilçe kaymakamı, emniyet müdürü, ilçe müftüsü ile ilçenin tapu ve tarım müdürlerinin de görevden alınması arasında bir ilişki var mıdır?

SORUŞTURMA İLE İLGİLİ NEDEN AÇIKLAMA YAPILMIYOR?

- Siverek Belediyesi hukuk danışmanı Avukatı Selçuk Yıldızoğulları’nın saldırıya uğramasına ilişkin başlatılan soruşturma hakkında kamuoyuna neden açıklama yapılmamaktadır? Saldırıyı gerçekleştiren kişiler gözaltına alınmış mıdır?

- Belediye Başkanı Şeyhmus Aydın’ın istifa gerekçesinin asıl nedeninin AKP’li belediye meclis üyeleriyle yaşadıkları anlaşmazlıklardan ve kurum amirlerinin de içinde bulunduğu yolsuzluk ilişkisinden kaynaklı olduğu iddiası doğru mudur? 

- Söz konusu anlaşmazlığın temelinde ise yapılan işlerde meclis üyelerinin belli bir pay alması ve bu pay miktarlarında yaşanan anlaşmazlıkların olduğu ve kurum amirlerinin de ilişkinin içinde oldukları iddiası doğru mudur?

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar