HDP 'T A M A M' diyerek salonu terketti

HDP 'T A M A M' diyerek salonu terketti
HDP'li vekiller Plan Bütçe Komisyonu'ndaki görüşmeleri terketti.

Esra KOÇAK MAYDA


POLİTİKA - Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, 'Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nda Yapılan Değişikliklere Uyum Sağlanması Amacıyla Çeşitli Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Konusunda Yetki Kanunu Tasarısı' görüşülmeye başlandı. Görüşmeler sırasında söz alan HDP'li Meral Danış Beştaş, "Bu tasarıyı görüşüyor olmamız hepimizin açıkça anayasayı ihlali anlamına geliyor. Biz bu ihlale uymayacağız" diye konuştu.

Bu yasa ile Türkiye’nin tüm rejimi ve sisteminin değiştirildiğini ifade eden Beştaş, "Siz cumhurbaşkanlığı kararnameleriyle devam diyorsunuz ama 'Tamam' milyonları aştı. TAMAM diyoruz ama neye tamam diyoruz, bu iktidarın gidişine tamam diyoruz" dedi. Bu konuşmanın ardından komisyonun HDP’li iki üyesi Beştaş ve Kürkçü salonu terk etti.

Görüntüye kapalı olarak yapılan komisyon toplantısında HDP Mersin Milletvekilli Ertuğrul Kürkçü, Twitter'dan canlı yayın yaptı.

Kürkçü şu mesajı paylaştı: "Bu yetki yasasını kabul etmek, elindeki kılıcı bırakıp hasmına iki kılıç ve bir zırh vermekle eşdeğerdir. Bir teslimiyet ilanıdır. Teslim olmayı reddediyoruz. T A M A M, artık yeter, edi bese."

Meral Danış Beştaş'ın konuşması:

Ertuğrul Kürkçü'nün konuşması:

 

 

Öne Çıkanlar