HDP, HDK ve GÖÇİZDER’e operasyon: Çok sayıda gözaltı

HDP, HDK ve GÖÇİZDER’e operasyon: Çok sayıda gözaltı
HDP, HDK ve Göç İzleme Derneği’ne yönelik soruşturma kapsamında yapılan ev baskınlarında çok sayıda siyasetçi ve dernek üyesi gözaltına alındı.

Foto: Arşiv


Halkların Demokratik Kongresi, Halkların Demokratik Partisi ve Göç İzleme Derneği’ne (GÖÇİZDER) yönelik soruşturma kapsamında bu sabah saatlerinde birçok kentte yapılan ev baskınlarında çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında 11 ilde birçok eve baskın düzenlendi. 42 kişi hakkında gözaltı kararı olduğu belirtildi. Sabah saatlerinde HDK’nin İstanbul’un Beyoğlu ilçesinde bulunan Genel Merkezi binasına yapılan baskında binanın giriş kapısı ve içerdeki kapılar polisler tarafından kırıldı. Baskında flama ve bayraklar dağıtıldı, 4 bilgisayara ve dijital materyallere el konuldu.

GÖÇİZDER'E BASKIN: 22 GÖZALTI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen bir başka soruşturma kapsamında da Göç İzleme Derneği'nin (GÖÇİZDER) İstanbul Şirinevler'deki binasına baskın düzenlendi. Yine dernek yöneticilerinin evlerine de eş zamanlı baskın düzenlendi. İstanbul merkezli 5 ilde düzenlenen ev baskınlarında 28 kişi hakkında gözaltı kararı olduğu ve 22 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

Her iki soruşturma kapsamında gözaltına alınan bazı isimler şöyle:

HDP Genel Merkez Yöneticisi Abdurrahman Öztürk, HDP PM üyesi Kenan Yıldız, HDP Kırıkkale İl Eş Başkanı Yakup Aslan, HDP Bağcılar İlçe Örgütü yöneticisi Ramazan Kırkpınar, HDP Beylikdüzü İlçe Eş Başkanı İrfan Hülakü, HDP Edirne İl Eş Başkanı Melahat Çelik, HDP Tekirdağ eski İl Eş Başkanı Alev Ateş, HDP yöneticileri Ömer Güven, Hüseyin Gözen, Emin Şen ve Ercan Ogeday, MATUHAYDER yöneticisi Cihan Kartal, GÖÇİZDER yöneticileri Şeref Kaya, Halit Karahan, Av. Pınar Konak, Makbule Altıntaş, Veysi Yıldız, Bilal Yıldız, İlyas Erdem, Zelal Coşkun ve Kerem Tosun. HDP MYK üyesi Emir Orhan, HDP Ula İlçe Eş Başkanı Hilal Cıvıl, Yeşil Sol Parti Muğla İl Disiplin Kurulu üyesi Arif İsmet Yılmaz ve HDP üyesi Füsun İşcan.

KANSER HASTASINI GÖZALTINA ALDILAR

Van ve Bingöl'de de birçok eve eş zamanlı baskın düzenlendi. Van'daki ev baskınlarında Behiye Kamaç, Mehmet Salih Demir, HDP İl Yöneticisi Ömer Işık, Behice Abi ve KHK’li olduğu gerekçesiyle mazbatası AKP’li adaya verilen Tuşba Belediyesi Eş Başkanı Yılmaz Berki, Şahin Aydemir, Suat Özbek ve Sıddık Abi gözaltına alındı. Gözaltı sayısının artabileceği belirtiliyor.

HDP'nin eski Bingöl İl Eş Başkanı Saadet Fırat da Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen bir soruşturma kapsamında evine yapılan polis baskınla gözaltına alındı. Kanser hastası Fırat’ın, İbrahîman Köyü’nde gözaltına alındığı ve İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldüğü öğrenildi. 

VAN MİLLETVEKİLİ TEMEL: POLİSLER İL YÖNETİCİMİZİN EVİNİN KORİDORUNA ATEŞ AÇIP GÖZALTINA ALDI

Öte yandan HDP Van Milletvekili Tayyip Temel, Twitter hesabından yaptığı açıklamada kentte birçok parti üye ve yöneticisinin bu sabah gözaltına alındığını duyurarak "HDP İl yöneticimiz Ömer Işık’ın evine giren polis önce evin koridoruna ateş etti sonra da mermi çekirdeğini alıp Ömer arkadaşımızı gözaltına aldı. Bu sabah Van’da bir çok üyemiz ve yöneticimiz gözaltına aldı" diye yazdı.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar