HDP’ye 500 polisle helikopterli operasyon: Çok sayıda gözaltı

HDP’ye 500 polisle helikopterli operasyon: Çok sayıda gözaltı
Polis, HDP'nin il ve ilçe başkanlıklarına baskın yaptı. Evlerin kapıları kırılarak yapılan baskınlarda aralarında HDP’nin il başkanının da olduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Antep’te ‘PKK/KCK’ye yönelik olduğu belirtilen operasyon kapsamında çok sayıda adrese polis baskını yapıldı. Aralarında HDP İl Eş Başkanı Müslüm Kılıç’ın da olduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen "PKK/KCK soruşturması" adıyla düzenlenen operasyon kapsamında çok sayıda kişi hakkında gözaltı kararı verildi. DHA’nın haberine göre Terörle Mücadele Müdürlüğü polisleri aralarında HDP'nin il ve ilçe başkanlıklarının da olduğu adreslere baskın yaptı.

3 BİRİMLE HELİKOPTERLİ BASKIN

Özel Harekat, KOM Şube ve Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı 500 polisin katıldığı operasyonda helikopter ve drone da kullanıldı. Polis evlere, kapıları koçbaşıyla kırarak girdi.

Baskında, aralarında HDP Antep İl Eş Başkanı Müslüm Kılıç’ın da bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına aldı. Sağlık kontrolünden geçirilenler, sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

İL VE İLÇE BAŞKANLIĞINDA ARAMA

Öte yandan HDP İl Başkanlığı ve Şehitkamil İlçe Başkanlığı da, Çevik Kuvvet ve Özel Harekat polislerince ablukaya alındı. İl ve ilçe binasına giren polisin, arama çalışması devam ediyor.

Öne Çıkanlar