Kayyım atanan belediyede özel kalem müdürüydü, RTÜK Bölge Temsilciliği'ne yükseldi

Kayyım atanan belediyede özel kalem müdürüydü, RTÜK Bölge Temsilciliği'ne yükseldi
AKP’li belediyeden kayyım atanan Kızıltepe Belediyesi’ne özel kalem müdürü yapılan Selvican Sümeyye Şafak’ın hiç gitmediği belediyeden RTÜK’ün bölge temsilciliğine yükseltildi.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Diyarbakır Bölge Temsilciliği’ne Nisan’da Bölge Temsilcisi olarak atanan Selvican Sümeyye Şafak, kamu kurumlarındaki hızlı yükselişiyle dikkat çekiyor. Şafak’ın hızlı yükselişinin arkasında ise Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) kazandığı belediyelere atanan kayyımlar bulunuyor. Şafak, kayyım atanan HDP’li Kızıltepe Belediyesi başta olmak üzere Mardin’deki kayyım belediyelerinde ihalelerin verileceği firmaları önceden belirleyen isim olarak da biliniyor. Kayyım atamalarından sonra Adıyaman’dan getirilen Şafak, İçişleri Bakanlığı’nın onayıyla Kızıltepe Belediyesi’nde Özel Kalem Müdürü görevine getirildikten kısa bir süre sonra hızlı bir şekilde yükseldi.  

‘USULSÜZ YÜKSELME HİKAYESİ’

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre Şafak’ın usulsüz yükselme hikayesi Adıyaman’da başladı. İddiaya göre, asıl adı Selvican Şafak. Ancak AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan’dan dolayı nüfus müdürlüğünden Sümeyye ismini de ekledi. Şafak, Adıyaman Belediyesi’nde 2009-2014 yılları arasında başkanlık yapan AKP’li Muhammet Necip Aslan döneminde Toplumsal Gelişim Merkezi’nin (TOGEM) başına getirildi. 2014 seçimlerinde Necip Aslan’ın aday olmayınca hakkında kimi usulsüzlük iddiaları ortaya atılan Şafak, AKP’li belediye Gölbaşı Belediyesi’ne geçiş yaptı. Şafak, Gölbaşı Belediyesi’nde bir süre TOGEM’de çalışmasını sürdürdü. Kısa bir süre sonra ise, Gölbaşı Belediye Başkan Yardımcısı oldu. Başkan yardımcısı olduğu dönemde kendisine ait şahsi aracı belediyeye kiralayıp, kendisinin kullandığı iddiasıyla da gündeme geldi.

KAYYIM PİYANGOSU

31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Gölbaşı Belediyesi’nin MHP’ye geçmesiyle belediyeden ayrılan Şafak, 4 Kasım 2019’da HDP’li Kızıltepe Belediyesi’ne kayyım atandıktan sonra soluğu Mardin’de aldı. Kızıltepe Belediyesi’ne Özel Kalem Müdürü olarak atanan Şafak, belediyeye neredeyse adım dahi atmamasına rağmen özel araç tahsis edildi. Şafak, Mardin’e gelerek, kayyım belediyeleri ve AKP’li yöneticilerle görüşmeler yaptı. Kimi iddialara göre; AKP’li il ve ilçe yönetimlerinin belirlenmesinde rol oynadı.   

KAYYIMDAN RTÜK’E  

Şafak, yaklaşık 6 aylık Özel Kalem Müdürlüğü görevinden sonra ise, 2020 yılının ortalarında soluğu RTÜK’te aldı. Henüz Gölbaşı Belediye Başkan Yardımcısı olduğu dönemde RTÜK Üst Kurul Başkanı Ebubekir Şahin hakkında, "Değerli Ağabeyim" ifadelerini kullanarak, doğum günü kutlamalarına katılan Şafak, RTÜK Başkan Yardımcılığı Danışmanlığına getirildi. Danışmanlık görevi uzun sürmeyen Şafak, Nisan 2021’de RTÜK Diyarbakır Bölge Temsilciliği’ne getirildi.  

KUTLAMALARIN VAZGEÇİLMEZİ

Sosyal medya hesabından sürekli AKP’li yetkililerle çektirdiği fotoğrafları paylaşan Şafak’ın dönemin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'yla Mardin’de, Mardin Valisi ve Mardin Büyükşehir Belediyesi kayyımı Mahmut Demirtaş ile Adıyaman’da çekilen fotoğrafları görülüyor. Şafak’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, kızı Sümeyye Erdoğan’ın yanı sıra AKP’li Binali Yıldırım, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve daha birçok AKP’li milletvekili ve yönetici ile de fotoğrafları dikkat çekiyor.

Mardin eski Valisi ve kayyımı Mustafa Yaman’ın kızı olan ve şuan İnhisar Kaymakamı Elif Nur Yaman Saçal’ın düğün töreni ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katıldığı birçok düğünde de poz veren Şafak, 13 Şubat 2019 tarihli bir paylaşımında RTÜK Üst Kurul Başkanı Ebubekir Şahin ile bir fotoğrafını paylaşıp övgüler dizdiği görülüyor. Şafak, 29 Aralık 2017 tarihli bir başka paylaşımında ise, Şahin ile doğum günü kutlamasında görülüyor. Şafak, yaptığı paylaşımında "RTÜK üyesi değerli ağabeyim Ebubekir Şahin’in doğum gününü kutladık dostlarla. Nice mutlu senelere abimmmm" ifadelerini kullanıyor.

Öne Çıkanlar