Hindistan’da üretilen ‘Covovax’ aşısına acil kullanım onayı

Hindistan’da üretilen ‘Covovax’ aşısına acil kullanım onayı
Açıklamalara göre Hindistan’da yeni tip koronavirüse karşı üretilen ve Covovax ismi verilen aşıya ‘acil kullanım onayı’ verildi.

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından yapılan açıklamada Hindistan'da üretilen 'Covovax' aşısına acil kullanım onayı verildiği belirtildi.

ONAY ALAN 9. AŞI

Dünya Sağlık Örgütü’nün bugün yaptığı açıklamalarda, ABD’li ilaç şirketi ‘Novavax’ın lisansı altında Hindistan Serum Enstitüsü tarafından üretilen Covovax, diğer adıyla ‘NVX-CoV2373’ isimli aşıya acil kullanım onayı verildiğini duyurdu.  Bu onay, Covavax'ı WHO'dan onay alan dokuzuncu aşı yaptı. Buna ek olarak yapılan açıklamalarda daha fazla insanın aşılanması gerektiği ve düşük gelirli ülkelerin aşılamasına yönelik çabaların artırılması gerektiği de hatırlatıldı.

WHO Genel Direktör Yardımcısı Dr. Mariangela Simao da verilen bu onay kararıyla ilgili yaptığı açıklamalarda şöyle konuştu:

"Omicron gibi yeni varyantlar ortaya çıkmaya devam etse de aşıların hâlen ağır hastalıklara ve COVID-19 kaynaklı ölümlere karşı en etkili silah olduğunu söylememiz yanlış olmaz. Onay verilen bu aşının, aşılama oranı %10 civarlarında olan düşük gelirli ülkelere gönderilmesi öncelikli amacımız olacaktır. Bu ülkelerdeki insanların aşılanması salgının gidişatı için büyük önem taşıyor." 

Öne Çıkanlar