Hız yapanlarla, hızdan sevdiklerini kaybedenler karşılaşınca...

Hız yapanlarla, hızdan sevdiklerini kaybedenler karşılaşınca...
Hızlı araç kullanan insanlarla, trafik kazalarında hız nedeniyle unutulmaz trajediler yaşayan insanlar bir araya getirildi.

YAŞAM - Trafikte yapılan en ufak bir hata bir cana mal olabiliyor. Bunu hepimiz çok iyi biliyoruz. Daha önceleri trafik kazaları yüzünden ailelerinden veya çevrelerinden birilerini kaybeden insanlar, araçlarını hızlı kullanarak trafikte tehlikeye neden olan insanlarla bir araya getirildi. 

Trafikteki ölümcül kazaların çoğunluğu hız kaynaklı. Yinede insanlarda kuru uyarılar, trafik cezaları ya da ders veren kamu spotları yeterince etki yaratamıyor. Bunun sonuçlarını birebir yaşamış insanların anlatımları ve karşılaşmaları çok daha güçlü olabiliyor. Örneğin, alkollü araç kullanımı konusunda bu nedenle ceza alan mahkumların hikayelerini anlattığı We Save Lives işi, insanlar üzerinde gerçekten caydırıcı bir etki yapmayı başarmıştı. Buna benzer bir başka iş de hız konusunda Parents of Road Victims‘den geliyor.

Reklam ajansı Happiness tarafından yaratılan #SpeedTalk etiketli çalışma, Belçika Polisi iş birliğiyle gerçekleştirilmiş. Çalışmada hız yapan sürücüler polis tarafından durduruluyor. Ceza yiyeceklerini sanan sürücülerse bunun yerine araçlarına binen bir insanla karşılaşıyorlar Karşılarındaki insan selam verip kendini tanıttıktan sonra işler değişiyor ve bunun sıradan bir polis durdurması olmadığı ortaya çıkıyor.

Otomobile binen kişiler önce ne kadar hız yaptıklarını ve neden hızlı gittiklerini soruyor. Tatlı tatlı konuşmaya başlıyor ama konunun seyri "hızla" değişiyor. Zira konuşanlar çocuklarını, eşlerini, arkadaşlarını, sevdiklerini hız nedenli trafik kazalarında kaybetmiş kişiler yani hızın yol açabildiği trajedinin baş kahramanları. (bigumigu.com)

Reklamveren: Parents of Road Victims
Reklam Ajansı: Happiness, Brüksel

 

Öne Çıkanlar