Hrant Dink davasında MİT'in tanık olarak dinlenmesi kararı bozuldu

Hrant Dink davasında MİT'in tanık olarak dinlenmesi kararı bozuldu
Hrant Dink cinayetinde sorumluluğu bulunduğu iddiasıyla kamu görevlilerinin yargılandığı davada mahkeme MİT görevlisinin tanık olarak dinlenilmesi kararını bozdu. Duruşma ertelendi.

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin sorumluluğu bulunduğu suçlamasıyla kamu görevlilerinin yargılandığı dava İstanbul 14'ncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Mahkeme heyetinin değiştiği duruşmada, MİT görevlisinin tanık olarak dinlenilmesi kararı bozuldu.

76 sanıklı davaya tutuksuz sanıklardan dönemin Trabzon İl Alay Komutanı Ali Öz katıldı. Duruşmaya Dink ailesinin avukatları ile sanık avukatları katıldı. Başka bir dosyadan tutuklu olan Hamza Celepoğlu, Muharrem Demirkale, Ercan Gün de tutuldukları cezaevlerinde Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla duruşmaya katıldı. 

MAHKEME HEYETİ DEĞİŞTİ

Öte yandan mahkeme heyetinde değişiklik olduğu görüldü. Bir önceki duruşmada İstanbul 37'nci Ağır Ceza Mahkemesi’nin Başkanı Akın Gürlek, mahkemeye başkan olarak atandı. Bu duruşmada ise Gürlek’in İstanbul 26'ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde ve İstanbul 37'ci Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki başkanlık ettiği heyetlerde yer alan Ferhat Şahin’in, heyette görevlendirildiği görüldü.

MİT'TEN YANIT GELMEDİ

Duruşmanın başında Mahkeme Başkanı Akın Gürlek, MİT İstanbul Bölge Müdürü Ahmet Köksoy’un tanık olarak dinlenmesi için MİT Başkanlığı’na yazı yazıldığını, duruşma gününe kadar MİT Başkanlığı’ndan bir yanıt gelmediğini belirtti.

DİNK AİLESİ AVUKATI: TANIĞIN DİNLENMESİ ZORUNLUDUR

Dink ailesi avukatlarından Hakan Bakırcıoğlu ise Dink’in İstanbul Valiliği’nde Hrant Dink ile MİT görevlilerinin de katıldığı görüşmeyi hatırlatarak, bu görüşmeye ilişkin bütün belgelerin mahkemeye getirilmesini talep etti. Bakırcıoğlu, toplantının kimler tarafından organize edildiği, toplantıyla ne amaçlandığı ve toplantıdan kimlerin haberdar edildiğinin sorulabilmesi için söz konusu toplantıyı organize eden MİT görevlileri Hüseyin Kubilay Günay ile toplantıya katılan Handan Selçuk ve Özel Yılmaz’ın da tanık olarak dinlenmelerinin zorunlu olduğunu kaydetti.

MİT'İN DİNLENMESİ KARARI BOZULDU

Sanıkların savunma yapmasından sonra mahkeme duruşmaya ara verdi. Aranın ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, MİT görevlisi Ahmet Köksoy’un tanık olarak dinlenmesi kararını yeteri kadar tanık dinlendiği gerekçesiyle bozdu. Dink ailesi avukatlarının diğer taleplerini ayrı ayrı ret eden mahkeme, esas hakkındaki mütalaanın hazırlanması için dosyanın savcılığa gönderilmesine, sanıkların esas hakkındaki savunmalarını da bir sonraki duruşmaya kadar hazırlamasına karar verdi. 

Duruşma, 24-25-26 Kasım tarihlerine erteledi.
 

Öne Çıkanlar