Hukukçu yetiştiren fakültenin dekanlığını, hukukçu olmayan tartışmalı isim yapıyor

Hukukçu yetiştiren fakültenin dekanlığını, hukukçu olmayan tartışmalı isim yapıyor
Hukukçu profesör ve doçenti olmayan tek üniversite olan Gaziantep Üniversitesi’nde, Hukuk Fakültesi Dekanlığını, Zafer Çağlayan’ın hukuk mezunu olmayan danışmanın yapması tartışma yarattı.

Nureddin YILDIZ


ARTI GERÇEK-Gaziantepli Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, ‘adalet reformu’ çağrısı yaparken, memleketinde bulunan Gaziantep Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde 11 yıldır uzman hukukçu bulunmuyor. Skandallarla dolu olduğu belirtilen üniversitede, hukuk fakültesinde eğitim gören öğrencisi sayısı 1067 gibi son derece yüksek bir sayı olurken, söz konusu Hukuk Fakültesi Dekanının ise hukuk mezun olmaması skandalın boyutunu bir kat daha artırdı. Üniversitenin Hukuk Fakültesi Dekanı Emine Koban, 17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasının merkezindeki isimlerden, dönemin Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın danışmanıydı. 

HUKUK DERSLERİNİ DIŞARIDAN GELEN ÖĞRETİM ÜYELERİ VERİYOR

Gaziantep Üniversitesi hukukçu profesör ve doçenti olmayan tek üniversite olarak dikkat çekiyor. Türkiye genelinde hukuk fakültelerinde hukukçu öğretim üyesi başına düşen öğrenci sayısı ortalama 60,3 iken, Gaziantep Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde 106,7 gibi bir sayı olması göze çarpıyor. Kadrolu hukukçu profesör ve doçent bulunmadığı belirtilen fakültede, iddialara göre, hukuk derslerini dışarıdan günübirlik gelen bir takım öğretim üyelerinin verdiği beliriliyor.

ÖĞRENCİLER TEPKİLİ

Konuyla ilgili Artı Gerçek’e konuşan bir yetkili, "Fakülte yönetimi Medeni Hukuk gibi son derece ana ve temel bir dersi, doktora tezini dahi tamamlamamış bir araştırma görevlisi olan Duygu Dağlıoğlu’na verdirmiş bu görevlendirmenin ortaya çıkması ve öğrencilerin yoğun tepkileri sonrasında bir dönem sonrasında bu görevlendirme geri çekilerek MEF Üniversitesi’nden haftada bir gün üç saat gelecek bir öğretim üyesi görevlendirilmesine gidilmiştir" ifadelerini kullandı.

HUKUKÇU OLMAYAN HUKUK FAKÜLTESİ DEKANI, ADI YOLSUZLUĞA KARIŞAN ESKİ BAKANIN DANIŞMANI

Söz konusu fakültenin halihazırda yaklaşık üç yıldır dekanlığını yapmakta olan kişi Emine Koban ise tartışmaların odağında bulunuyor. Prof. Dr. Emine Koban, 17-15 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturmalarına adı karışan ve istifa eden Zafer Çağlayan’ın tartışmalı bakanlık döneminde kendisine danışmanlık ettiği biliniyor. Emine Koban'ın hukuk eğitimi almadığı, lisans eğitimi iktisadi ve idari bilimler fakültesi, yüksek lisans ve doktorası ve akademik unvanlarının ise maliye üzerine.

Koban'ın hukuk mezunu olmadığı, Gaziantep Üniversitesi'nin Hukuk Fakültesi'nin resmi sitesinde de, dekanın öz geçmişi bölümündeki bilgilerde açıkça yer alıyor.

 

Öne Çıkanlar