İbrahim Gökçek’in cenazesini ‘mezardan çıkarıp yakarız’ diyenler hakkında suç duyurusu

İbrahim Gökçek’in cenazesini ‘mezardan çıkarıp yakarız’ diyenler hakkında suç duyurusu
Ölüm orucu sonucu hayatını kaybeden Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek’in cenazesinin defnedildiği Kayseri’de ‘çıkarıp yakacağız’ diyerek tehdit eden kişiler hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Ölüm orucu sonucu hayatını kaybeden Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek’in avukatları, müvekkillerinin cenazesinin götürüldüğü Kayseri’de "Bu cenaze buraya gömülemez. Çıkarır yakarız" diyerek tehdit eden kişiler hakkında suç duyurusunda bulundu.

Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek konser yasaklarının kaldırılması, tutuklanan arkadaşlarının serbest bırakılması için girdiği ölüm orucuna 323’üncü gününde ara verdikten sonra kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirmişti. Gökçek’in cenazesi polisler tarafından zorla Gazi Cemevi’nden çıkarılarak götürüldüğü memleketi Kayseri’de bir grup sokağa dökülerek "Biz bu cenazeyi gömseler de çıkarıp yakacağız" tehditlerinde bulundu.

Gökçek’in cenazesinin defnedildiği günde yine bir grup mezarlık önüne gelerek tehditler savurmaya devam etti. Gökçek’in avukatları müvekkillerinin cenazesini yakacaklarını söyleyen bu grupla ilgili Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

'YASAĞA RAĞMEN SOKAĞA ÇIKIP, GÖKÇEK'İN HATIRASINA SALDIRDILAR'

Cumhuriyet'ten Seyhan Avşar'ın haberine göre söz konusu grubun sokağa çıkma yasağına rağmen sokaklara dökülerek tehdit ve hakaretlerle müvekkillerinin hatırasına saldırdıklarının aktarıldığı dilekçede, "Müvekkilimizin hatırasına yönelik saldırı sosyal medya hesapları ve bazı basın yayın organlarında paylaşılmıştır. Olayda kişiler suç işleyeceklerini beyan etmektedir. Ülke tarihinde Maraş’ta, Sivas’ta ve Çorum’da Alevi vatandaşlara yönelik ülkü ocakları tarafından işlenen katliamlar bu soruşturmanın yürütülmesinin gereği için delil niteliğindedir" denildi.

Olaya ilişkin videoların paylaşıldığı linklerin de verildiği dilekçede tehditler savuran kişiler hakkında, "kişinin hatırasına hakaret", "halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme", "kanunlara uymamaya tahrik" suçlarından soruşturma açılması istendi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar