İçişleri Bakanlığı deprem yardımı haberlerine dayanamadı: Yayın politikanızı eleştiriyoruz

İçişleri Bakanlığı deprem yardımı haberlerine dayanamadı: Yayın politikanızı eleştiriyoruz
'Üzülüyoruz ve sizi tenkit ediyoruz.'

ARTI GERÇEK-İçişleri Bakanlığı, deprem yardımlarıyla ilgili yapılan haberlere tepki gösterdi. 1999 depremi dahil olmak üzere diğer tüm depremler sonrası toplanan yardımların halka ulaştırılmadığı ya da aksamaların ve eksikliklerin olduğu eleştirilerine tahammül edemeyen Bakanlık, sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yaptı.

Fox TV’de yer alan "Elazığ  Akpınar Mahallesi’ndeki çadır alanına yardım gitmediği" haberiyle ilgili söz konusu kanalı etiketleyerek "uyarıda" bulunan İçişleri Bakanlığı’nın paylaşımında, Fox TV üzerinden deprem yardımlarına ilişkin tüm haber ve eleştirilere yönelik bir tahammülsüzlük olduğu görüldü.
 

Paylaşımda, Elazığ depreminden bugüne kadar yapılan yardımlara ilişkin veriler paylaşılırken, "Gazetecilik çarpıtma değildir" başlığıyla yapılan açıklamada, Bakanlık şu ifadeleri kullandı:

‘YAYIN POLİTİKANIZI ELEŞTİRİYORUZ’

"Üzülüyoruz ve sizi tenkit ediyoruz. Tüm Elazığ, Malatya ve ülkemiz şahittir. İlk andan itibaren tüm kurumlarımızla samimiyetle depremin yaralarını sarmaya çalıştık ve çalışmaya devam ediyoruz. Zarar vermek, yara açmak, milletimizin güvenin zedelemek için böyle yayın yapmak zorunda değilsiniz.

Bir gün iyiliğe işiniz düşebilir. Bir gün AFAD’a işiniz düşebilir. Yayın politikanızı eleştiriyoruz."

Bakanlık aynı paylaşımda "Türkçe anlamıyorsanız İngilizce yazıyoruz. To Fox News" ifadelerini kullanarak yardım gitmediği belirtilen Akpınar çadır alanı ve mahalleye 60 çadır, 121 yatak, 700 battaniye, 196 ısıtıcı ve soba, 400 gıda kolisi gönderildiği açıklandı. Ayrıca, 180 gıda kartı, 50 koli meyve suyu, süt ve kek, 1250 torba odun, 300 yastık, 5 litrelik 450 adet de su ulaştırıldığı belirtildi.

500 torba kömür dağıtıldığı aktarılan deprem bölgesinde, 70 çocuğa da mont ayakkabı ve iç giyim malzemesi gönderildiği, 80 hanenin giyim ve gıda ihtiyacının karşılandığı kaydedildi.

Öne Çıkanlar