İddia: Garê harekâtında polis, asker ve MİT'çilerin tutulduğu kamp vuruldu

İddia: Garê harekâtında polis, asker ve MİT'çilerin tutulduğu kamp vuruldu
Türkiye’nin Irak Kürdistan Bölgesi'ndeki Garê alanına yönelik başlattığı askeri harekâtta PKK'nin alıkoyduğu MİT mensupları ile polis ve askerlerin tutulduğu kampın vurulduğu iddia edildi.

Türkiye’nin Garê Bölgesi’ne yönelik başlattığı hava destekli askeri harekât sırasında PKK tarafından alıkonulan MİT mensupları ile polis ve askerlerin tutulduğu kampın vurulduğu belirtildi.
 
Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre, Türkiye’nin Irak Kürdistan Bölgesi'ndeki Garê alanına yönelik önceki gece havadan ve karadan başlattığı askeri harekât devam ediyor. İlk gününde Piyade Komando Yüzbaşı Burak Coşkun ile Astsubay Kıdemli Çavuş Harun Turhan’ın hayatını kaybettiği, 4 askerin de yaralandığı operasyona dair Milli Savunma Bakanlığı’ndan (MSB) yapılan son açıklamaya göre Yüzbaşı Ertuğ Güler de hayatını kaybetti.
 
Harekâtın ilk gününde Süleymaniye kentinde sokaklara çıkan halk, Türkiye’ye yönelik tepkilerini gösterdi. Türkiye’ye karşı Avrupa’nın birçok kentinde de dün akşam protestolar yapıldı.
 
Eski Özel Harekatçı Abdullah Ağar’ın, KDP'ye bağlı peşmergelerin kıyafet değiştirerek operasyona katıldıkları yönünde paylaştığı kimi bilgilere rağmen ne Bölge Hükümeti ne de Irak Merkezi Hükümeti’nden Türkiye’nin askeri operasyonuna dair henüz resmi bir açıklama yapılmadı.
 
IRAK: BİLGİLENDİRİLMEDİK
 
Bölge ve merkezi hükümet yetkilileri sessizliğe gömülürken, Irak Sınır Muhafızları komutanlarından Tuğgeneral Diler Ferzende Zebari, Rudaw’a yaptığı açıklamada operasyon hakkında bilgilendirilmediklerini öne sürdü.
 
Zebari, 3 rütbeli askerin yaşamını yitirmesine rağmen operasyonun havadan yürütüldüğünü, TSK’ya ait savaş uçaklarının Gare Dağı bölgesini yoğun şekilde bombaladığını, karadan bir operasyonun söz konusu olmadığını savundu.

Süren operasyona dair bölgeden haber geçen kimi farklı kaynaklar, Türkiye’nin kayıplarının daha fazla olduğu yönünde bilgiler aktarıyor.
 
'ESİRLERİN TUTULDUĞU KAMP VURULDU'
 
ANF’de yer alan habere göre, HPG’den yapılan yazılı açıklamada, "havadan yapılan bombardımanlarda savaş esirlerinin tutulduğu bir kampın vurulduğu" paylaşıldı. Bombardımanların sonucu hakkındaki bilgilerin daha sonra paylaşılacağı kaydedildi.
 
Çözüm sürecinin sona ermesi akabinde yeniden başlayan çatışma döneminde aralarında MİT mensuplarının da bulunduğu bazı polis ve askerler PKK tarafından alıkonulmuştu. Vurulan kampta bu alıkonunların bulunduğu belirtildi.

Öne Çıkanlar