İki farklı görüş: 'Adam haklı beyler', 'Turist kazıklamak serbestmiş'

İki farklı görüş: 'Adam haklı beyler', 'Turist kazıklamak serbestmiş'
'Dolandırıcılığı felsefe haline getiren bu tür bir turizm modelinin başarılı olma ihtimali yoktur.'

Hükümete yakınlığıyla bilinen Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan ile Habertürk yazarı Kübra Par, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras'ın kamuoyunda tepkilere yol açan "Biz turistin cebindeki parayı sonuna kadar almakla mesulüz" sözünü bugünkü köşelerine taşıdılar. 

Yandaş Ahmet Hakan, Bodrum'a gelen turistlere döneri 100 bin liraya satmanın normal olduğunu ve belediye başkanı için "Adam haklı beyler" derken, Habertürk yazarı Kübra Par ise bu duruma tepki göstererek "Adamın zengin olması ahmak olduğu anlamına gelmez. Trilyoner bile gelse hak ettiğinden fazlasını alırsan Türkiye’ye son gelişi olur." diye yazdı.

 

Kübra Par'ın Habertürk'te yayımlanan bugünkü yazısının ilgili kısmı şöyle:

 

BODRUM'DA TURİST KAZIKLAMAK SERBESTMİŞ! 

Lafı eğip bükmenin âlemi yok. Lüks bir restoranın porsiyon başına 40-50 Euro fiyat koyması anlaşılabilir belki ama Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın "Biz turistin cebindeki parayı sonuna kadar almakla mesulüz. Bir dönere 100 bin TL vermek istiyorsa, versin yesin" sözleri skandaldır, yozlaşmış bir zihniyetin dışavurumudur.

Hizmetle değil, kaliteyle değil, dolandırıcılıkla başarılı olmaya çalışmanın reçetesidir.

Adamın zengin olması ahmak olduğu anlamına gelmez. Trilyoner bile gelse hak ettiğinden fazlasını alırsan Türkiye’ye son gelişi olur.

Belediye başkanının böyle bir açıklama yaptığını duyan hangi aklı başında turist söğüşleneceğini bile bile bir daha Bodrum’a gelir Allah aşkına?

Kaldı ki bu sözlerden sonra ne turist kazıklayan taksiciye, ne üçkâğıtçı esnafa kimse dönüp bir laf edemez artık.

Her türlü sahtekârlığa açık çek vermiş oluyorsunuz.

Dolandırıcılığı felsefe haline getiren bu tür bir turizm modelinin başarılı olma ihtimali yoktur.

Güya bir de yerli ve milli bir duruş sergileyerek "vatandaşımızı kastetmiyorum" diyor.

Türkler gelince kapıdan mı çevireceksiniz? Ya da masa altından ayrı fiyatlı menü mü uzatacaksınız?

Sosyal demokrat değerleri savunan bir partinin belediye başkanı olan Ahmet Aras’a gereken cevabı CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu verir diye ümit ediyorum.

 

Ahmet Hakan'ın Hürriyet'ya yayımlanan bugünkü yazısının ilgili kısmı şöyle:

 

BODRUM BELEDİYE BAŞKANI ÇOK HAKLI, DAĞILABİLİRSİNİZ

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras şöyle demiş:
*
"Biz turistin cebindeki parayı sonuna kadar almakla mesulüz."
*
Söylenen sözün başına, sonuna, ortasına, bağlamına bakmadan... Tek bir cümleyle yargılama hastalığı nedeniyle, gelen geçen Bodrum Belediye Başkanı’na saydırdı da saydırdı.

*
Oysa Başkan’ın söyledikleri tam olarak şunlardı:
*
- Burası turizm memleketi... Dünyanın en zengin insanları buraya geliyor. İşinsanları, sanatçılar, oligarklar, prensler... Beklentileri çok yüksek. Belki altın tabakta döner yemek istiyorlar. Bodrum’da onu da sunacak yerler var.

- Her yere gitmek zorunda değiliz. Ben Türkbükü’ndeki bir işletmeye gitmek zorunda değilim. Ama orayı da seçenler var. Bodrum’da her şey ucuz olsun dersek parayı harcayacak turist Santori’ye gider, Mikonos’a gider. Bodrum’a gelmez.
- Biz turistin, vatandaşımızın demiyorum, cebindeki parayı sonuna kadar almakla mesulüz. Adam cebine parayı koymuş gelmiş. Niye harcamasın? Bir dönere 100 bin TL vermek istiyorsa, versin yesin. Bana ne? Ama Bodrum’da 20 TL’ye de döner var.
*
Adam haklı beyler.
Dağılabiliriz.

Öne Çıkanlar