İkizdere'de iki gün önce balık tutulan dere iş makineleriyle yok edildi

İkizdere'de iki gün önce balık tutulan dere iş makineleriyle yok edildi
'Sizin hayata saygınız yok. İnsana saygınız yok. Yaşayan her şeye düşmansınız.'

Rize'nin İkizdere ilçesindeki İşkencedere Vadisi'ne hükümete yakın Cengiz İnşaat tarafından yapılacak olan taş ocağına karşı, köylülere destek vermek amacıyla bölgeye giden CHP Milletvekili Mustafa Adıgüzel, iki gün önce balık tuttuğu derenin iş makineleri tarafından yok edildiğini söyledi.

Rize’nin İşkencedere Vadisi’nde taş ocağına karşı mücadele eden bölge halkına destek için CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, vadiye giderek köylüleri ziyaret etmiş, taş ocağı için yol çalışması yapan iş makinelerinin verdiği tahribatı yerinde incelemişti. Vadideki doğal yaşam çeşitliliğine dikkat çekmek için derede alabalık tutan milletvekili, daha sonra balığı yeniden suya bırakmıştı. Adıgüzel, sosyal medya hesabından balık tuttuğu derenin şirket tarafından yok edildiğini açıkladı.
TAŞLARLA DOLDURULAN DERE YOK EDİLDİ

Doğa katliamına tepki gösteren Adıgüzel, "Sizin hayata saygınız yok. İnsana saygınız yok. Yaşayan her şeye düşmansınız. İki gün önce berrak suları ve kırmızı benekli alabalıkları ile bu güzelim dereyi taş ile doldurdular. Kuşların yuvalarını bozdular. İki gün önce doğa nöbetimizde kırmızı benekli alabalık varlığını göstermek için bir tane tutup geri saldığımız bu dereyi iş makineleri ile taşla doldurdular. Balıkların yuvalarını yıktılar, yollarını kapattılar. Allah da sizi bildiği gibi yapsın" ifadelerini kullandı.
ÖNCE DERENİN SUYUNU KİRLETTİLER

Taş ocağına karşı direniş başlatan köylüler, iş makineleriyle yapılan çalışmalar sırasında derenin ve canlıların zarar göreceğini belirtmişti. Yandaş şirketin kapanma ve yasak dinlemeden doğayı katlederek çalışmalarını sürdürdüğü derenin suyu çamur akmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar