İktidar medyasının AİHM haberlerinde çifte standart

İktidar medyasının AİHM haberlerinde çifte standart
Medya ombudsmanı Faruk Bildirici, Sabah gazetesinin Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin kararlarıyla ilgili haberini ‘ilkesiz, tutarsız bir yaklaşım ve çifte standart” olarak değerlendirdi.

Medya ombudsmanı Faruk Bildirici, kişisel internet sitesinde yayınladığı yazısında, iktidara en yakın gazete olarak bilinen Sabah Gazetesi’nin "ilkesiz ve tutarsız yaklaşımını" eleştirdi.

Sabah gazetesi "Şımarık Atina, AİHM’i yok sayıyor" başlıklı haberinde Yunanistan’ın Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin bir kararını uygulamaması eleştiriliyordu.

Bu haberi mercek altına alan Bildirici, gazetenin Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) Türkiye ile ilgili verdiği bazı kararların iç hukukta uygulanmamasını görmezden gelip, aynı durum başka ülkelerde yaşandığında sayfalarına taşımasını "çifte standart" olarak değerlendirdi.

Bildirici yazısında şu görüşlere yer verdi:

"Madem Yunanistan’ın AİHM kararlarını uygulaması gerektiğini yazıyorsunuz, o zaman Türkiye’nin de uygulaması gerektiğini savunmalısınız.  Bir gazetenin her konuda olduğu gibi AİHM kararları konusunda da bir standardı olmalı. Ya tüm AİHM kararlarına karşı çıkacaksınız ya da tümünün uygulanmasından yana tavır alacaksınız.

Ama örnekler de kanıtlıyor ki, Sabah’ın AİHM kararları konusunda ne bir ilkesi var ne de bir standardı. AKP iktidarından gelen rüzgarlar ve kararların onları mutsuz edip etmemesine göre belirlenen, tutarsız bir anlayış yürürlükte. Hal böyleyken Yunanistan ile ilgili habere ‘şımarıklık’ diye başlık atmak komik kaçıyor; çifte standardı okurun gözünün içine sokuyor iyiden iyiye."

Öne Çıkanlar