İktidara yakın medyadan zamlara 'komplo' eleştirisi

İktidara yakın medyadan zamlara 'komplo' eleştirisi
Enflasyon ve zamlardan dolayı hükümete yönelik eleştiriler artarken, iktidara yakın medyada komplo kurulduğu yönünde teoriler yazılmaya başlandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ve hükümet yetkililerinin 'fahiş fiyatla mücadele' mesajının ardından Yeni Akit gazetesinin 'Şer ittifakından zam kumpası' manşeti dikkat çekti.

Gazetenin haberinde, Türkiye’deki geçim sıkıntısının "bir el" yardımı ile yapıldığı, bunun sebebinin iktidarı itibarsızlaştırma çabası olduğu yönünde yorumlar yapıldı. Haberde, "Bir el piyasa ayarlarıyla oynuyor, iktidar itibarsızlaştırılmaya çalışılıyor. Fahiş zamlar vatandaşları çaresiz bırakırken, sorumlusu hükümetmiş algısı oluşturuluyor. Son 19 yılda Türkiye’yi dünyanın sayılı süper gücü haline getiren Başkan Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki AK Parti iktidarı son dönemde piyasanın bilinçli olarak manipüle edilmesiyle itibarsızlaştırılmaya çalışılıyor" ifadelerini kullandı.

FUAT UĞUR: GIDA ENFLASYONUNUN TEK AMACI ERDOĞAN'I DEVİRMEK

Türkiye gazetesi yazarı Fuat Uğur ise 'Plan derin; halkın direncini pahalılık ve açlıkla kıracaklar' başlıklı bir yazı kaleme aldı. Uğur, "Gıda enflasyonunun tek amacı var: Erdoğan’ı ve Cumhur İttifakı’nı devirmek" dedi.

Öne Çıkanlar