İlk icraatında odasını ve aracını zırhla kaplatmış

İlk icraatında odasını ve aracını zırhla kaplatmış
Görevden alınan Ahmet Edip Uğur’un yerine Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na getirilen AKP'li Zekai Kafaoğlu 16 ay görevde kalmıştı.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'ın ısrarıyla görevden alınan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur Kasım'ın yerine getirilen Zekai Kafaoğlu’nun ilk icraatlarından birinin makam odası ve makam aracını zırhla kaplatmak olmuş.

ANKA'nın haberine göre, Zekai Kafaoğlu Kasım 2017'de göreve geldikten beş ay sonra "Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Makam Odası ve Makam Aracının Zırhlama Hizmet Alımı" ihalesine çıkıldı. Haziran ayında ihale sonuçlandı. İhaleye katılan tek şirket olan "Oset Savunma Sanayi Zırh Teknolojileri Anonim Şirketi" 173 bin TL teklifle kazanan firma oldu. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ne işin maliyeti ise 221 bin 166 TL 66 kuruş olarak kayda geçti. İhaleyi kazanan şirketin referansları arasında Cumhurbaşkanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü dahil pek çok kamu kuruluşu yer alıyor.

AKP Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ahmet Edip Uğur Kasım 2017’de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın isteğiyle görevden ayrılmak zorunda kalmıştı. Kasım 2017’de görevinden ayrılırken Uğur, "Yolsuzluğunuz yok, usulsüzlüğünüz yok, başarısızlığınız yok, FETÖ bağlantınız yok ama ailenize ve evinize kadar ulaşan tehditler, katlanacak bir durum olmanın ötesine geçmiştir" demişti. (Kaynak: ANKA)

Öne Çıkanlar