İmamoğlu: Herkes bu hukuksuzluğun tehdidi altında

İmamoğlu: Herkes bu hukuksuzluğun tehdidi altında
Yargıtay’ın Kaftancıoğlu hakkındaki kararını değerlendiren İmamoğlu, ‘Mahkemenin değil, siyasi iradenin kararı. Herkes bu hukuksuzluğun tehdidi altında’ dedi.

Yargıtay, Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında kararını açıkladı. Yargıtay'ın kararına göre, Kaftancıoğlu'nun 3 davadan aldığı ceza onanırken yargılandığı 2 dava ise düşürüldü. Kaftancıoğlu'nun cezası onanan 3 davada aldığı cezaların toplamının ise 4 yıl 11 ay olduğu belirtildi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu yeni bir açıklama yaptı. İmamoğlu, Yargıtay'ın CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkındaki cezaları onaması hakkında Halk TV'de konuştu. İmamoğlu, "Mahkemenin değil, siyasi iradenin kararı. Bu irade de bir avuç insan. Bu hukuksuz kararlardan da tek korunan grup. Herkes bu hukuksuzluğun tehdidi altında" dedi.

‘DEMOKRASİNİN NEFERLERİ OLDUĞUMUZUN DA FARKINDALAR’

İmamoğlu şunları söyledi:

"Siyasi bir karar olduğunu görüyoruz. Hatta milletimizin vicdanı da bunu görüyor. Mahkemenin değil, siyasi iradenin kararı. Bu irade de bir avuç insan. Bu hukuksuz kararlardan da tek korunan grup. Herkes bu hukuksuzluğun tehdidi altında. Hedeflerinde CHP'nin olduğunun da farkındayız. Demokrasinin neferleri olduğumuzun da farkındalar. Biz milletimizin geleceği için çalışıyoruz. Sayın Kaftancıoğlu bu mücadelenin en simge neferlerinden birisidir. İstanbul'a dair bu ilgileri devam edecek, bunu da biliyoruz. En üst seviyede kararlılıkla mücadele edeceğimizi duyuralım. Dünden daha kararlıyız. Genel Başkanımız burada MYK toplantımızı yapıyoruz. 21 Mayıs'ta İstanbul'da düşünülen bu mitingin, Genel Başkanımızın Ankara’dan İstanbul'a yaptığı yürüyüşün devamı olduğunu da belirtmek isterim. CHP mitingi ötesinde bir buluşmadır.

İmamoğlu kendisi hakkında benzer bir karar bekleyip beklemediği sorusuna, "Umarım, hepimizin beklentisi hukuka uygun, mahkemelerin karar verdiği bir süreç. Adalet bir nefestir. 85 milyon insana gereklidir" dedi.

Öne Çıkanlar