İmamoğlu’na 500 bin kişi bağışta bulundu

İmamoğlu’na 500 bin kişi bağışta bulundu
CHP tarafından yapılan açıklamaya göre, toplanan para 10 milyonu aştı.

Millet İttifakı'nın İBB Başkan adayı Ekrem İmamoğlu için başlatılan bağış kampanyasında toplanan para 10 milyon lirayı aştı.

Cumhuriyet Halk Partisi'nin 23 Haziran’da yenilecek olan İstanbul seçimlerinde İBB adayı Ekrem İmamoğlu'na destek amacıyla başlattığı "Her şeyin güzel olması için en az 20’şer lira" kampanyasına destek büyüyor. Kampanyaya bir haftada, 340 bini yurt içinden olmak üzere 500 bini aşkın kişi bağışta bulundu.

Sözcü'de yer alan habere göre; CHP İdari ve Mali İşler Başkan Yardımcısı Erol Bektaş’ın "Vatandaşlarımızın bağış kampanyamıza yoğun ilgisi haksızlıklar karşısında halkımızın nasıl birlik olabileceğini göstermesi açısından son derece önemli…" diye tanımladığı kampanyada şuana kadar toplanan para ise 10 milyon lirayı aştı.

Hızla büyüyen kampanyanın, katılımcı bakımından cumhuriyet tarihinin en büyük siyasi bağış kampanyası olması bekleniyor.

CHP, Ekrem İmamoğlu’nun başkan seçildiği ve YSK tarafından iptal edilen İstanbul seçimlerinde yeni kampanya döneminde kullanılmak üzere bağış kampanyası başlatmıştı. Kampanyada vatandaşlar en az 20’şer lira bağış yapmaya çağrıldı. Dileyen vatandaşlar kişi başına 54 bin 566 liraya kadar bağışta bulunabilecekler. Bağış yaparken alıcı hanesine "Cumhuriyet Halk Partisi" açıklama kısmına da "Bağış" yazılması gerekiyor.
 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar