İmamoğlu: Biz işimize bakalım

İmamoğlu: Biz işimize bakalım
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun hakkında başlatılan ön incelemeye ilişkin ilk tepkisi, 'Biz işimize bakalım' oldu.

Kısa sürede yüzde 95'i tamamlanan akıt yakma ve enerji üretim tesisleri ile ilgili videoyu paylaşan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu, "Biz işimize bakalım" dedi.

İBB Başkanı İmamoğlu, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, 'elini arkasına atmak suretiyle Fatih Sultan Mehmet Türbesi'ne saygısızlık yaptığı' ve HDP'li belediyeleri ziyaret ettiği gerekçesiyle soruşturma talep etmesi, İçişleri Bakanlığı'nın da ön inceleme başlatması haberlerinin ardından ilk açıklamasını yaptı. 

'BİZ İŞİMİZE BAKALIM'

İmamoğlu, "Biz işimize bakalım, bitti bitiyor" ifadesiyle Twitter’dan yaptığı paylaşımda, İBB Atık Yakma ve Enerji Üretim Tesisi'nin inşaat sürecine ilişkin bir video yer aldı.

Videoda, 2017’de başlayan ve Haziran 2019 yılına kadar 169 milyon lira harcanmasına rağmen yüzde 20'si biten Haziran 2019'dan Mart 2021 yılına kadar ise projede yüzde 95 ilerleme sağlandığı bilgisi verildi. 2 milyar 838 milyon 568 bin lira kaynak aktarılan çevre dostu tesisin AB normlarında olacağı ve İstanbul'da 1.38 milyon ton sera gazı salımının önüne geçeceği belirtildi. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar