İmralı Adası'ndaki yangın kontrol altına alındı

İmralı Adası'ndaki yangın kontrol altına alındı
Bursa Valiliği, yangının çevre aydınlatması için kullanılan elektrik direklerindeki tellerin şiddetli lodosun etkisiyle birbirine temas etmesi sonucu çıktığını duyurdu.

PKK lideri Abdullah Öcalan ve 8 mahkumun kaldığı İmralı Adası’nda elektrik tellerinin teması sonucu çıkan orman yangını kontrol altına alındı.

İmralı Adası’nın kuzeyinde bu sabah saat 08.00 sıralarında yangın çıktı. Yangın söndürme helikopteri, 12 arasöz, 42 itfaiye personeli, 1 dozer, İmralı Jandarma Komando Ada Güvenlik Komutanlığı'na ait kepçe ve adada görevli 150 personel tarafından müdahale edilen yangın, saat 13.00 sıralarında kontrol altına alındı.

BURSA VALİLİĞİ’NDEN AÇIKLAMA

DHA'nın haberine göre Cumhuriyet Başsavcısı Gökhan Şen ve Bursa İI Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hakan Saraç da İmralı Adası’na giderek, yangın söndürme çalışmalarını takip etti. Soğutma çalışmaları sürerken, Bursa Valiliği'nden yapılan açıklamada, yangının çevre aydınlatması için kullanılan elektrik direklerindeki tellerin şiddetli lodosun etkisiyle birbirine temas etmesi sonucu çıktığı belirtildi.


NE OLMUŞTU?

İmralı’da çıkan yangınla ilgili Öcalan’ın avukatları açıklama yapmış, "Müvekkillerimizin sağlık durumları ile cezaevi koşullarının gözlemlenmesi ve kaygılarımızın giderilmesi amacıyla derhal görüşmemizin sağlanması için Adalet Bakanlığı'na ve Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvuruda bulunduk. Süreci yakından takip ediyoruz. Tecrit koşullarında her türlü habere ciddiyetle yaklaşılması gerektiğini hatırlatıyor ve kamuoyunu duyarlı olmaya çağırıyoruz" demişti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da "Cezaeviyle bir risk söz konusu değil. Gerekli çalışmalar yapılıyor, büyük bir yangın değil. Hem helikopter, hem arazözler çalışıyor. Müdahaleler yapılıyor" ifadelerini kullanmıştı.

HDP ise Soylu’nun açıklamasına tepki göstererek "Katıldığı bir programda laf arasında sanki sayın Abdullah Öcalan için binlerce kişi açlık grevine girmemiş gibi, alelade bir durummuş gibi açıklama yapmıştır.Olayın vehametinden uzak bir açıklamadır. Toplumdaki rahatsızlığı, kafalarda oluşan soru işaretini giderebilecek en net yaklaşım, en kısa zamanda sayın Öcalan ile avukatlarının ve ailesinin görüş yapmasını sağlamaktır. Görüşmenin engellenmesi hukuksuzdur. Türkiye toplumunda tehlikeli bir ortam yaratma girişimidir. Hukuksuz tavırdan derhal vazgeçerek en kısa zamanda, yarını beklemeden avukatları ve ailesi görüşebilmeli, sağlığı ve güvenliği konusunda bir açıklaması yapabilmelidir" açıklamasını yapmıştı.

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar