Irak'tan Türkiye'ye bir nota daha: Birliklerini geri çek

Irak'tan Türkiye'ye bir nota daha: Birliklerini geri çek
Irak'ın sert notası Türkiye'ye bir hafta içinde verilen ikinci nota oldu.

Irak, Türkiye Büyükelçisi'ni bakanlığa çağırarak Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nde bombardımana son vermesi ve birliklerini geri çekmesi konusunda nota verdi. Bu, bir hafta içindeki ikinci nota oldu.

Irak Dışişleri Bakanlığı, Türkiye Büyükelçisi Fatih Yıldız'ı çağırarak ‘provokatif eylemlerine son vermesi’ konusunda güçlü bir nota verdi.

Bakanlık, Türkiye’ye, Kürt güçleri hedef aldığı Irak Kürdistanı’ndaki harekatlarına son vermesi çağrısında bulundu. Yapılan açıklamada, "Türkiye'nin bombardımanını durdurması ve saldırgan güçlerini Irak topraklarından geri çekmesi gerektiğini vurguluyoruz. Bu ihlalleri kesin bir şekilde reddettiğimizi teyit ediyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), dün askeri harekatın başladığını, komandoların Irak'ın kuzeyindeki Haftanin bölgesinde olduğunu duyurmuştu.

Öte yandan bu, Türkiye'ye bir hafta içinde verilen ikinci nota oldu. Fatih Yıldız önceki gün de bakanlığa çağrılmış ve kendisine harekatları kınayan resmi bir mektup teslim edilmişti. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar