İran: ABD ile müzakere olasılığı yok

İran: ABD ile müzakere olasılığı yok
Tahran ve Washington arasındaki gerginlik, bu ay içerisinde Körfez bölgesinden petrol tankerlerine yapılan saldırıların ardından tırmanışa geçmişti.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump’ın İran ile nükleer programı konusunda görüşme yapılabileceğini açıklamasının ardından İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Abbas Musevi, bugün Tahran’ın müzakere olasılığı görmediğini söyledi.

Fars Haber Ajansı'nda yer alan habere göre Sözcü Musevi, "ABD ile hâlihazırda bir müzakere olasılığı görmüyoruz" ifadesini kullandı.

Trump dün yaptığı açıklamada İran ile nükleer programı konusunda müzakerenin mümkün olabileceğini belirterek ABD’nin Ortadoğu’daki saldırıları engellemeye çalıştığını söyledi.

Trump, Japonya Başbakanı Şinzo Abe ile Tokyo’da düzenledikleri basın toplantısında şu ifadeleri kullandı: 

"İran’ın anlaşma yapmak istediğine gerçekten inanıyorum. Bu onlar için çok akıllıca olur. Bence bunun olması mümkün. İran aynı lider kadrosuyla büyük bir ülke olma fırsatına sahip. Biz rejimi değiştirmek istemiyoruz. Yalnızca nükleer silah istemediğimizi anlatmaya çalışıyoruz."

İRAN 'İSTEMİYORUZ' DEMİŞTİ

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif ise açıklamasında nükleer silah peşinde olmadıklarını belirterek bunun İran’ın Dini Lideri Ayetullah Ali Hamaney tarafından verilen fetva ile de yasakladığını vurguladı.

Zarif, Twitter hesabından yaptığı açıklamada ABD politikalarının İran halkına zarar verdiğini ve bölgesel gerginliğe yol açtığını dile getirdi. "Donald Trump'ın niyetinin ne olduğunu sözler değil eylemler gösterecektir"  ifadesini kullandı.

Tahran ve Washington arasındaki gerginlik, bu ay içerisinde Körfez bölgesinden petrol tankerlerine yapılan saldırıların ardından tırmanışa geçti. ABD saldırılardan İran’ı sorumlu tutuyor.

Washington yönetimi Körfez’de çatışma yaşanma olasılığına karşı Ortadoğu’ya savaş uçaklarının yanı sıra bin 500 civarında da asker gönderiyor. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar