İranlı Derya üçüncü bir ülkeye gönderilmek için BM binası önünde nöbet tutuyor

İranlı Derya üçüncü bir ülkeye gönderilmek için BM binası önünde nöbet tutuyor
Ağabeyinden gördüğü şiddetten kaçarak Türkiye’ye gelen Derya, 'Soğukta kalıyorum. Herkes dayanamıyor ama ben dayanıyorum çünkü daha zor şeyler de var. Yine de bir mucize bekliyorum' diyor.

İran’da ağabeyinden gördüğü şiddetten kaçarak Türkiye’ye gelen Derya’nın üçüncü bir ülkeye geçiş için Ankara'daki Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği önündeki bekleyişi birinci ayını doldurdu. Derya, kendisi gibi çok fazla kadın olduğunu belirterek "Beni yalnız bırakmayın" çağrısını yineledi.

Derya, daha önce de yine Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği önünde bir ay kadar nöbet tutmuş; bu ise burada tuttuğu ikinci nöbet.

Sendika.Org’a konuşan Derya, iki sene iki aydır Türkiye’de olduğunu, üçüncü ülkeye geçiş için başvuru yapmasının üzerinden bir yıldan fazla bir sürenin geçtiğini söyledi. Başvurusunun 7 Kasım’da üçüncü bir ülkeye iletildiğini belirten Derya, "Ne zaman cevap gelecek belli değil. Dosyamı üçüncü ülkeye verdiler ama ‘Bizim elimizden bu kadar geliyor’ diyorlar" diye konuştu.

NÖBET SIRASINDA BAYILDI

Nöbet sırasında yaşadıklarını anlatan Derya "Zor, çok çok zor. Dün de bayıldım. Şekerim düştü bir de soğuktan ve stresten hastalandım. Sürekli buradayım, stresim var, hava soğuk ama bunlara dayanıyorum çünkü benim için daha zor şeyler var. İran’dan gelen var mı yok mu? Dosyanın verildiği ülke ne zaman yanıt verecek? Bunları bekliyorum." dedi.

Bayıldığı esnada nöbet tuttuğu yerin hemen yanında bulunan binadaki birinin yardım ettiğini aktaran Derya, "Polisler ‘Ambulans çağıralım’ dedi, ‘Yok’ dedim. Ambulansa bineceğim, hastaneye gideceğim, bir serum takacaklar, tekrar buraya geleceğim. Burada kaldım. Daha erken uyudum. Aynı yani. Daha önce de kaç kere bayıldım. Stresten, soğuktan" dedi.

KADINLARA SESLENDİ: BENİ YALNIZ BIRAKMAYIN

Dünyadaki kadınlara seslenen Derya şöyle devam etti: "Benim gibi çok fazla kadın var. Zor yaşıyorum, zor durumdayım ama benim durumumu herkes biliyor. Kadınlardan rica ediyorum, beni yalnız bırakmayın. Bana yardım edin. Belki ben burada ölürüm, bir kişi feda olur ama başkalarının hayatları kurtulur. Ben mecbur kaldığım için buraya geldim, soğukta kalıyorum. Herkes buna dayanamıyor. Ama ben dayanıyorum çünkü daha zor şeyler de var. Yine de bir mucize bekliyorum."

Öne Çıkanlar