İrfan Fidan'ın kardeşine 'hızlı adalet'

İrfan Fidan'ın kardeşine 'hızlı adalet'
'FETÖ' iddiasıyla açığa alınan öğretmen kardeşi sessiz sedasız göreve iade edildi.

HABER MERKEZİ- KHK ile işinden edilen binlerce insan 'adalet' beklerken, 'FETÖ' iddiasıyla açığa alınan İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan'ın kardeşi öğretmen İlhan Fidan, göreve iade edildi.

15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili İstanbul’da yürütülen soruşturmaların başındaki isim olan Başsavcı İrfan Fidan’ın öğretmen kardeşi İlhan Fidan’ın da 'FETÖ' soruşturmaları kapsamında açığa alındığını ilk olarak Cumhuriyet'in tutuklu muhabiri Ahmet Şık ortaya çıkarmıştı. 26 Ekim 2016’da yayımlanan haberin ardından önce Cumhuriyet yöneticilerine operasyon yapılmış, bir süre sonra da Ahmet Şık tutuklanmıştı.

Cumhuriyet'te yer alan habere göre Ordu’nun Fatsa ilçesindeki Büyük Ata Ortaokulu’nda 10 yıldan uzun süredir din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenliği yapan İlhan Fidan, "FETÖ ağabeyi" olduğu iddiasıyla 1 Eylül’deki kanun hükmünde kararname (KHK) ile açığa alındı. İlhan Fidan’ın çevresindeki öğretmenleri cemaatin sohbet toplantılarına götürmeye çalıştığı, Fatsa ve köylerindeki öğretmenlerden sorumlu "ağabeyi" konumunda olduğu belirtildi. Gülen Cemaati ve AKP’nin ortak olduğu dönemde, 2 Haziran 2012’de gerçekleştirilen, 10’uncu Türkçe Olimpiyatları’nın Ordu’daki etkinliklerinin organizasyonunda rol aldı. Fidan, 'FETÖ' irtibatı nedeniyle kapatılan Aktif Sen'in Ordu ve Fatsa örgütlenmesinde de görev yaptı.

Bu süreçte soruşturması tamamlanan İlhan Fidan’ın görevine iade edildiği öğrenildi. Büyük Ata Ortaokulu yetkilileri de Fidan’ın görevine döndüğünü doğrularken, okulun sitesinde öğretmenler bölümünde de adı yer aldı.

33 BİN ÖĞRETMEN ADALET BEKLİYOR

İlhan Fidan için adalet 'hızlı' ilerlerken yaklaşık 33 bin öğretmen, bir yılı aşkın zamandır adalet bekliyor. OHAL Komisyonu, yaklaşık 100 bin dosya arasında bu öğretmenlerin durumunu da görüşecek. Yaklaşık 10 bin öğretmen de açıkta. Bu öğretmenler hakkında 'FETÖ' araştırması yapılıyor. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar