'Irkçı' Belediye Başkanı Özcan: Muhalefet samimiyse, genel başkanlar aday olmamalı

'Irkçı' Belediye Başkanı Özcan: Muhalefet samimiyse, genel başkanlar aday olmamalı
Tanju Özcan, 'Parlamenter sisteme dönme konusunda muhalefet samimi ise hiçbir siyasal parti genel başkanı cumhurbaşkanı adayı olmamalıdır' dedi.

Yaptığı ırkçı açıklamalar ve belediye bünyesinde uygulamaya koymak istediği ayrımcı kurallarla gündeme gelen gelen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, parlamenter sisteme dönüş çabaları ile ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

'ERDOĞAN DÖNEMİNİN SONA ERECEĞİ NETLEŞMİŞTİR'

Özcan, parlamenter sisteme dönme konusunda muhalefetin samimi ise genel başkanların cumhurbaşkanı adayı olmaması gerektiğini belirterek şunları söyledi:

"Erdoğan döneminin sona ereceği artık netleşmiştir. Şayet parlamenter sisteme dönme konusunda muhalefet samimi ise hiçbir siyasal parti genel başkanı cumhurbaşkanı adayı olmamalıdır. Zira siyasi parti genel başkanları parlamenter sistemlerin doğal başbakan adaylarıdır. Parti genel başkanlarının bu ucube sistemde cumhurbaşkanı adayı olmaları ve seçilmelerinin, sistemi kalıcı hale getirebileceğinden kaygılıyım."

'BUNLARI YAZMAMIN SEBEBİ...'

Parlamenter sisteme dönene kadar parti genel başkanlarının, bakanların kendilerine bağlı olacağı kuvvetli cumhurbaşkanı yardımcısı olması gerektiğini ifade eden Özcan, "Parlamenter sisteme dönene kadar parti genel başkanları, bakanların kendilerine bağlı olacağı kuvvetli cumhurbaşkanı yardımcısı olmaları en doğru seçenek olacak. Böylelikle güçlü cumhurbaşkanı yardımcısı siyasi parti genel başkanları, denge-denetim mekanizmasını işletilmesini sağlamanın yanı sıra, parlamenter sisteme dönüş garantisinin sigortası da olacaktır. Bunların yazmamın sebebi, bu ülkeyi çok seven, milletinin menfaatlerini her zaman her şeyin üstünde tutan, 4 dönem milletvekilliği yapan, halen de belediye başkanlığı koltuğunda oturan sorumluluk duyan bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak torunlarımın gözlerine pişmanlıkla bakmamak içindir" ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar