Alevi yurttaşı evine dönük saldırı Meclis gündemine taşındı

Alevi yurttaşı evine dönük saldırı Meclis gündemine taşındı
HDP İstanbul Milletvekili Kenanoğlu, İçişleri Bakanı Soylu'nun yanıtlaması istemiyle, 'Saldırıyı yapanlar hakkında etkin soruşturma yürütülecek midir?' sorusunu yöneltti.

Alevi yurttaş Sezer Öztürk'ün evinin kapısına işaret konulması ve ırkçı yazılamalar yapılması Meclis gündemine taşındı.

HDP İstanbul Milletvekili Ali Kenanoğlu, Esenyurt'taki evinin kapısına işaret konulan ve ırkçı yazılama yapılan Alevi yurttaş Sezer Öztürk’ün mağduriyetini İçişleri Bakanlığı’nca yanıtlanmasını istediği soru önergesiyle Meclis gündemine taşıdı. 

Sezer Öztürk’ün şikayet için gittiği karakolda 'halkı kin ve nefrete teşvik etme' suçlamasıyla tehdit edildiğini belirten Kenanoğlu, "Karakolda görev yapan polisler mağdur vatandaşımızın sosyal medya paylaşımlarını neden sildirmiştir?" diye sordu.

İÇİŞLERİ BAKANI SOYLU'YA SORULDU

Şubat 2012’den bu yana benzer olaylara dair verdiği 37 soru önergesinin yanıtsız bırakıldığını hatırlatan Kenanoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun yanıtlaması istemiyle şu soruları yöneltti:

- Yaşadığı evinin duvarına (X) işareti konulup "Alevi defol Kürt" diye yazılan vatandaşın karakola yaptığı başvuru üzerine olay hakkında soruşturma başlatılmış mıdır? 

- İstanbul/Esenyurt Kıraç karakolunda görev yapan polisler, olayın üzerine gitmesi gerekirken mağdur olan Alevi vatandaşımızın sosyal medya paylaşımını neden sorgulamaktadır?

- Bir insanın yaşadığı bir mağduriyeti sosyal medyada duyurması, halkı kin ve nefrete teşvik etme suçuna nasıl girmektedir?

- Karakolda görev yapan polisler mağdur vatandaşımızın sosyal medya paylaşımlarını neden sildirmiştir?

- Kanıt niteliği taşıyan fotoğrafların silinmesi delil karartma değil midir?

- Yukarıda ki son vakadan önce yaşanan ve kamuoyuna yansıyan otuzsekiz (37) vaka ile ilgili ne tür bir işlem yapılmıştır? Faili tespit edilen vakalar var mıdır? Var ise haklarında ne tür işlem yürütülmüştür?

-  İçişleri Bakanlığı'na verdiğimiz soru önergeleri neden cevapsız bırakılmaktadır?

- Önümüzdeki günlerde daha ciddi sorunlara yol açmadan, saldırıyı yapanlar hakkında etkin soruşturma yürütülecek midir?

- Ev işaretlemesi yoluyla Alevilere yönelik gerçekleştirilen saldırılara ilişkin bakanlığınızca hazırlanmış bir rapor mevcut mudur?

- Bu tür saldırıları engellemek adına bakanlığınız tarafından alınması gereken önlemler konusunda yürütülen bir çalışma var mıdır?"

Öne Çıkanlar