IŞİD Irak'ta bir köye saldırdı bir kasabayı da kontrol altına aldığı iddia edildi

IŞİD Irak'ta bir köye saldırdı bir kasabayı da kontrol altına aldığı iddia edildi
Irak'ın kuzeyinde, Bağdat ve Erbil arasındaki ihtilaflı bölgelerde IŞİD, saldırılarını yoğunlaştırdı. Henüz teyit edilmese de IŞİD'in bir kasabayı da kontrol altına aldığı iddia edildi.

IŞİD'in Irak'ın kuzeyinde son günlerde artan saldırıları sürüyor. Reuters ajansına konuşan güvenlik yetkilileri, örgütün Kara Salem kasabasındaki saldırısında dört peşmerge ile bir sivilin öldüğünü, altı kişinin yaralandığı söyledi. Peşmerge İşleri Bakanlığı da saldırıyı doğruladı ancak ölü ve yaralı sayılarına ilişkin net bilgi verilmedi.

Reuters'a isim vermeden konuşan bir peşmerge albayı, IŞİD militanlarının gece karanlığında peşmerge mevzilerine vur-kaç saldırıları düzenlediğini söyledi. Albay, "Uzun süre mevzi tutmaktan kaçınıyorlar. Yeni saldırıları önlemek için bölgeye takviye gönderildi" dedi. Irak ordusundan bir kaynak ise peşmergeye yardım için merkezi hükümetin ordusundan güvenlik güçlerinin bölgeye yönlendirildiğini söyledi.

IŞİD'in, Irak'ın kuzeyinde Erbil-Kerkük yolunun yakınlarındaki Luhaiban köyünü de ele geçirdiği belirtiliyor. Reuters'a güvenlik kaynaklarından verilen bu bilgi resmi olarak doğrulanmış değil.

Her iki köy de, Bağdat ile Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi arasında statüsü tartışmalı olan bölgelerde bulunuyor. Bölgede kalan IŞİD militanlarının Irak ordusu tarafından yenilgiye uğratılmaları sonrasında bu bölgelerdeki vur-kaç saldırıları devam ediyordu. Ancak örgütün, Erbil'i Kerkük'e bağlayan ana yolun yakınındaki bir yerleşim birimini ele geçirdiği iddiası doğrulanırsa, yıllardır ilk kez böyle bir gelişme yaşanmış olacak.

TÜRKİYE'DEN AÇIKLAMA

Türkiye Dışişleri Bakanlığı da, 4 Aralık'a Mahmur yakınlarında yapılan saldırının ardından "Terör örgütü DEAŞ tarafından üstlenildiği anlaşılan bu menfur saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Türkiye, terörle mücadelede Irak Hükümeti ve IKBY ile Irak halkının yanında durmaya devam edecektir." açıklaması yaptı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar