İşkenceci eşini öldüren Melek İpek hakkında 'Örselenmiş Kadın Sendromu' başvurusu

İşkenceci eşini öldüren Melek İpek hakkında 'Örselenmiş Kadın Sendromu' başvurusu
Melek İpek için avukatları 'Örselenmiş kadın sendromu' raporu alınması hakkında başvuruda bulundu. İpek'in olayın şokunu atlatamadığı ve hâlâ rüyalarında Ramazan İpek'i gördüğü kaydedildi.

Antalya E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda tutuklu olan Melek İpek için avukatlarının 'Örselenmiş kadın sendromu' raporu alınması için savcılığa başvuru yaptıkları öğrenildi.

Melek İpek'te, 12 yıllık evliliği boyunca şiddet süresine, ağırlığına ve geçmiş ruhsal travmalarına bağlı olarak travma sonrası stres bozukluğuyla beraber devamında 'Örselenmiş kadın majör depresyon' rahatsızlığı oluştuğu öne sürüldü.

Melek İpek'in, örselenmiş kadın sendromu nedeniyle anlama ve isteme yeteneğini kaybettiği, olayın şokunu atlatamadığı ve hâlâ rüyalarında Ramazan İpek'i gördüğü kaydedildi.

Örselenmiş kadın sendromu, eşi veya partneri tarafından fiziksel, duygusal veya cinsel yönden istismara uğramış kadınların tıbbi ve psikolojik durumlarını ifade etmektedir.

12 yıldır evli olduğu eşi Ramazan İpek'in çıplak halde ve kelepçeli şekilde işkence ettiği Melek İpek, işkenceci erkeği öldürmüş, cezaevinde ise "Burada 27 gündür hiç dayak yemedim ve ben burada olduğum için kızlarım dışarıda daha rahat" açıklamasını yapmıştı.

Melek İpek'in 7 ve 9 yaşındaki kızları iseİpek'in anne ve babasına teslim edilmişti. (DHA)

Öne Çıkanlar