'Zarar' tartışmaları ile gündem olan İSPARK Genel Müdürü görevden alındı

'Zarar' tartışmaları ile gündem olan İSPARK Genel Müdürü görevden alındı
Kısa süre önce 'zarar' tartışmaları ile gündeme gelen İSPARK’ın Genel Müdürü Murat Çakır’ın görevden alındığı öğrenildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde (İBB) 2020 yılının Aralık ayında İSPARK A.Ş Genel Müdürlüğü görevine getirilen Murat Çakır ile yollar ayrıldı. Yeni İBB yönetiminin görev döneminin başında da İSPARK A.Ş.'ye genel müdür olarak getirilen Çakır, daha sonra başka şirkete atanmış, 2020 yılının Aralık ayında tekrar görevine dönmüştü.

Sözcü'den Özlem Güvemli'nin haberine göre, daha önce İBB şirketleri İstanbul Ulaşım A.Ş. ve Kültür A.Ş.'de de genel müdürlük görevleri yapan Çakır'ın resmi olarak izinde olduğu, izin dönüşünde görevi bırakacağı öğrenildi. Çakır'ın yerine şu anda daha önce İSPARK Genel Müdürlüğü yapan Derya Atacan vekalet ediyor.

'ZARAR' TARTIŞMASI 

AKP döneminde zarar tartışması ile gündemde olan İSPARK, kısa süre önce yine aynı konuyla gündeme gelmişti. Korkusuz yazarı Can Ataklı,  İBB’ye bağlı en büyük şirketlerden biri olan İSPARK'ın iflasa sürüklendiğini, konkordato ilan edebileceğini iddia etmişti. İBB Sözcüsü Murat Ongun ise iddiaları yalanlamış, 2021 yılında İSPARK'ın pandemiye rağmen kâra geçeceğini söylemişti. 

    

Haberde kulislerde şirketin mali durumuna ilişkin eleştirilerin yükselmesinin CHP içinde ve İBB üst düzey yönetiminde rahatsızlık yarattığının konuşulduğu belirtilerek, Çakır'ın önceki dönemdeki yöneticilerle çalışmaya devam edip değişiklik yapmamasının da rahatsızlık nedenlerinden biri olduğu ifade edildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar