Marmara'daki 4.2'lik deprem İstanbul'dan da hissedildi

Marmara'daki 4.2'lik deprem İstanbul'dan da hissedildi
Merkez üssü Marmaraereğlisi olan deprem İstanbul'dan da hissedildi.

Tekirdağ'ın Marmara Ereğlisi ilçesinin açıklarında, bugün saat 16.38'de 4.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Merkez üssü Marmaraereğlisi olarak açıklanan depreme ilişkin Kandilli Rasathanesi tarafından yapılan açıklamada; depremin derinliğinin 12.3, büyüklüğünün de 4.2 olduğu bildirildi.

AFAD tarafından yapılan açıklamada da depremin büyüklüğü 4.2 olarak duyuruldu. Derinliğinin 6.8 kilometre olduğu belirtildi.

TEKİRDAĞ'DA BİR HASAR OLMADIĞI BİLDİRİLDİ

Marmara Denizi'nin, Tekirdağ'ın Marmara Ereğlisi ilçesine 18.87 kilometre mesafede meydana gelen deprem, Tekirdağ ve sahil kesimindeki ilçeler ile İstanbul'da da hissedildi. Sarsıntıyı hisseden vatandaşlar kendilerine dışarıya atarken, ilk belirlemelere göre deprem herhangi bir hasara neden olmadı.

İSTANBUL VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

İstanbul Valiliği tarafından yapılan açıklamada, "Saat 16.38 Marmara Denizi’nde Tekirdağ’ın Marmaraereğlisi ilçesi açıklarında 4,2 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. Deprem İstanbul'da da hissedilmiştir. Deprem kaynaklı herhangi bir olumsuzluk şu ana kadar bildirilmemiştir" denildi.

PROF. ERCAN: BÜYÜK DEPREMİN HANGİ FAY KOLUNDA OLACAĞINA İŞARET ETTİ

Depremin ardından Habertürk canlı yayınına bağlanan Prof. Dr. Ahmet Ercan, depremin beklenen 7 - 7.2'lik büyük depremin hangi fay kolunda olacağını gösterdiğini söyledi. Ercan, "İki kolda deprem beklentisi vardı. Tekirdağ ve İstanbul kolu. Bu deprem beklenen büyük depremin hangi kolda gerçekleşeceğini işaret etti. 1912'deki 7.4'lük deprem de bu kolda gerçekleşti" dedi.

Öne Çıkanlar