Maraş merkezli 6 Şubat depremlerinin üzerinden 2 yıl geçmesine rağmen yakınlarını kaybeden ailelerin adalet arayışı sürüyor. Depremde yıkılan binalarda yüzlerce kişinin ölümüne neden olan 19 sanık hâlâ aranıyor.
6 Şubat depremlerinin üzerinden 2 yıl geçti. Erdoğan, 2023 yılında bir yıl içerisinde 319 bin konutun depremzedelere teslim edileceğini söylemişti. Bakan Murat Kurum, 24 Ocak 2025 itibarıyla deprem bölgesinde 201 bin 580 konut, köy evi ve iş yeri teslim edildiğini açıkladı.
Deprem yargılamalarında 2 yıldır bilirkişi raporlarının hazırlanmadığını aktaran avukat Eren Can, "Raporların gecikmesi, bilirkişi raporlarının bir türlü teslim edilmemesi, bize sürecin bilinçli bir şekilde uzatıldığı hissini veriyor" dedi.
Maraş merkezli 6 Şubat 2023 depremlerinin üzerinden 2 yıl geçmesine rağmen barınma sorunu hâlâ çözülemedi. Kentte 115 bin kişi konteyner kentlerde kalmaya devam ediyor. 3 bin 231 bina ise hâlâ yıkılmayı bekliyor.
Hatay'da depremin ikinci yılı nedeniyle 6 Şubat'ta eğitim öğretime bir gün ara verileceği bildirildi.
Prof. Dr. Serkan Irmak, Ege Denizi’nde meydana gelen depremlere ilişkin tsunami uyarısında bulundu. Irmak, "Bu depremlerin volkanik hareket veya magma hareketi sonucunda olma olasılığı oldukça büyük" dedi.
Hatay Depremzede Derneği "Depreminin 2. Yılı Raporu"nu paylaştı. Sorunların artarak derinleştiğinin gözlemlendiği belirtilen raporda çözüm önerileri sıralandı.
Yunanistan'ın Santorini Adası’nda artan sismik hareketlilik, halkı adadan ayrılmaya yöneltti. Yetkililer, olası büyük depreme karşı önlemler almaya başladı.
Adıyaman'da 6 Şubat 2023 depremlerin ardından 19 depremzede kadının emeğiyle 04.17 belgeseli yapıldı. Belgesel çekiminde yer alan kadınlar, "İki yıl oldu ama hâlâ ilk günkü gibi" dedi.
28 Ocak'tan bu yana 400'ün üzerinde deprem meydana geldiği açıklanan Ege Denizi'nde, bu sabah da peş peşe sarsıntılar oldu. Sarsıntılardan en büyüğü, 4.8 olarak açıklandı.
Maraş merkezli 6 Şubat depremlerine ilişkin 75 dosya karara bağlandı, 189 kişiye çeşitli hapis cezaları verildi. Devam eden bin 342 davada, bin 850 sanık bulunuyor, bunlardan 93’ü tutuklu olarak yargılanıyor.
Ege Denizi'nde 2 gündür devam eden depremlerin sayısı 400'ü buldu. Yunanistan acil toplanma kararı alırken, Türkiye'de de uzmanlar art arda uyarılarda bulundu.
Eg Denizi’nde son zamanlarda çok sayıda deprem hareketliliğinin yaşandığı Yunanistan’ın Aniye ile Santorini Adası açıklarında, Richter ölçeğine göre 4.4 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi.
Ege Denizi'nde, 1-3 Şubat'ta en küçüğü 1,3 ila en büyüğü 4,8 olan 100'ün üzerinde deprem meydana geldi.
Ege Denizi'nde bugün art arda depremler meydana geldi. Depremlerin ardından Yer Bilimci Naci Görür, Ege kıyısında yaşayanları uyardı.
Maraş depremlerinin üzerinden geçen iki yıla rağmen depremzedelerin barınma sorunu hala çözülebilmiş değil. Adıyaman'da konteyner kentlerde yaşayan depremzedeler, iktidarın 'bir yılda TOKİ'leri teslim edeceğiz' sözlerini hatırlatarak, 'Artık bir ev istiyoruz' diyor.
AFAD verilerine göre, Ege Denizi, Bodrum Muğla açıklarında 4.7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.
Depremin üzerinden iki yıl geçmesine rağmen Hatay'da sorunlar çözülemedi. Önlem alınmadan yapılan yıkımlar, inşaatlar için yerleşim kurulan taş ocakları ve beton santralleri de halk sağlığını tehdit ediyor. Antakya Çevre Koruma Derneği Başkanı Nilgün Karasu, son durumu Artı Gerçek'e anlattı.
Maraş merkezli 6 Şubat depremlerinde 35 kişinin öldüğü Ezgi Apartmanı davasında, 876'şar yıla kadar hapisle yargılanan sanıklardan Sami Kervancıoğlu ve Mustafa Pekel, 511 gündür yakalanamadı.
Ege Denizi'nde 3,9 ve 3,6 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi.
Hatay'ın Antakya ilçesinde 43 kişinin öldüğü Selim Köse Apartmanı'nın ilk duruşması yapıldı. Savcı, sanıkların tutuklanmasını talep etti, mahkeme, sanıkların "kaçmaya dair bir bulgu olmadığı" gerekçesiyle tutuklanma talebini reddetti.
6 Şubat depremlerinde Hatay'da evinin çatısı yıkılan daha sonra eşyaları yanan depremzede Mustafa Ateş, aradan iki yıl geçmesine rağmen hâlâ tek oda bir yerde yaşadıklarını belirtti. Ateş, "Biz böyle yaşamaya devam mı edeceğiz? İki sene geçti. Ne gelen oldu ne giden" dedi.
AFAD, Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde 3,5 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu.
Prof. Dr. Süleyman Pampal, Bursa'daki depremin ardından şehrin zemin yapısına dikkat çekti. Pampal "Zemin çok kötü, yapı stoku çok kötü. Bunları göz önüne aldığımızda Bursa, İstanbul'dan belki daha bile kötü olabilir. Çünkü İstanbul'da zemin daha iyi" diye konuştu.
Bursa'nın Nilüfer ilçesindeki 4 büyüklüğündeki depremi değerlendiren Prof. Dr. Okan Tüysüz "Yaşanan sarsıntı, daha büyük bir depremin habercisi olmasa da uyarıcı bir nitelik taşıyor" diye konuştu.
Bursa'da saat 13.43'te deprem meydana geldi. Bursa Nilüfer merkezli depremin büyüklüğünü Kandilli Rasathanesi 4,1, AFAD ise 4 olarak ölçtü.
İzmir'de 3,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
Prof. Dr. Hasan Sözbilir, Çanakkale'de yaşanan depremin ardından "Yıkıcı bir deprem üretme ihtimali yok" diye konuştu. Sözbilir, Edremit fayında 5,3'ten küçük depremlerin çoğunlukta olduğu bir deprem fırtınası yaşanabileceğini ifade etti.
AFAD, Ege Denizi’inde Çanakkale’nin Ayvacık ilçesi açıklarında 5.2 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu. Deprem, çevre illerden de hissedildi.
Urfa'nın Haliliye ilçesinde 3.7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.