Ekmeğe gizli zam: Vatandaş isyan etti, fırıncılar 'mecburuz' dedi

Ekmeğe gizli zam: Vatandaş isyan etti, fırıncılar 'mecburuz' dedi
Gülhanım Kardeş adlı yurttaş ‘Biz ne yiyeceğiz ne içeceğiz? 3 ekmek, bir simit aldım 20 lira tuttu’ derken, fırıncılar ise giderlerin arttığını belirterek ‘Mecburuz’ dedi.

İstanbul’un bazı ilçelerinde fırınların ekmeğin fiyatını 3 liraya çıkardığı ve birçoğunun ekmeğin gramajını düşürdüğü ortaya çıktı.

İstanbul Ticaret Odası'nın (İTO) 10 Kasım'da aldığı kararla 230 gram ekmek 2,5 TL'den satılmaya başladı. Ancak aradan kısa süre geçmesine rağmen bazı ilçelerde fırınlar ekmeğin fiyatını 3 liraya çıkardı. 3 liraya ekmek satan fırınlardan birçoğunun da gramajı 210'a düşürdüğü ortaya çıktı. Ekmeğin 3 liradan satıldığı ilçelerden biri de Ümraniye. Fırıncılar zammı maliyetlere bağlarken vatandaşlar ise duruma tepki gösterdi.

Ümraniye'deki bir fırıncı zammın nedeninin maliyetler olduğunu dile getirerek "Fiyatlar yükseleli birkaç gün oldu, ayın 1'inden bu yana böyle" dedi.

FIRINCILAR: ÇALIŞANLARIN GİDERİ ARTTI, MECBURUZ

Bir diğer fırıncı Ahmet Demir ise, "Un fiyatları, poşet, maya gibi bir sürü şey var. Sadece bir unla bitmiyor ki, burada çalışanların da gideri arttı. Mecbursun, ne yapacaksın başka. Sadece un fiyatları değil, her şey etkiliyor. İşlerde düşüş oldu ama yapacak bir şey yok" şeklinde konuştu.
VATANDAŞLAR: BUNU SORGULAMAYANLAR YAŞAM STANDARTLARINI BELİRLEYEMEZ

Vatandaşlar ise "Çok şikayetçiyiz" diyerek gizli zamma tepki gösterdi. Mehmet Arı, "Ekmek bugün 2,5 lira olmuş, yarın 6 lira olmuş, eğer insanlar bunu sorgulayamıyorsa yaşam standartlarını da belirleyemezler" dedi. 

‘3 EKMEK BİR SİMİT ALDIM, 20 LİRA VERDİM’

Gülhanım Kardeş ise fırından ekmek aldıktan sonra, "Çok şikayetçiyiz, simit oldu 3,5 lira, biz ne yiyeceğiz ne içeceğiz. 3 tane ekmek aldım, bir de simit 20 lira" diye konuştu.  

(DHA)

Öne Çıkanlar