İstanbul'da ev baskınları: Siyasetçiler gözaltında

İstanbul'da ev baskınları: Siyasetçiler gözaltında
Evi basılarak gözaltına alınan HDK Eş Sözcüsü Şenoğlu Vatan Emniyet'e götürüldü. Baskına ilişkin açıklama yapan HDK, 'Yılmayacak, eksilmeyecek, tükenmeyeceğiz' dedi.

İstanbul polisi kentte çok sayıda adrese eş zamanlı baskınlar düzenledi. Operasyonda siyasetçiler de gözaltına alındı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü polisi kentte birçok bölgede ev baskınları yaptı. Özel harekat polislerinin de katıldığı baskınlarda Bahçelievler’deki bir apartman dairesine düzenlenen baskında bir kadının da gözaltına alındığı öğrenildi.

HDK EŞ SÖZCÜSÜ EVİ BASILARAK GÖZALTINA ALINDI

Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eş Sözcüsü Sedat Şenoğlu’nun evine de polis baskını düzenlendi. Şenoğlu hakkında 2911’e muhalefet gerekçesiyle gözaltı kararı olduğu bildirildi. Vatan Emniyet'e götürülen Şenoğlu hakkında 3 günlük gözaltı süresi olduğu belirtildi.

Gözaltına alınanların, Haseki eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Vatan Caddesi'nde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldüğü öğrenildi.

HDK’DEN AÇIKLAMA

Şenoğlu’nun evine yapılan baskının ardından HDK’nin Twitter hesbından bir açıklama geldi.

Şenoğlu’nun gözaltına alındığını paylaşan HDK, "Zulüm çarkı dönmeye devam ediyor. Eşsözcümüz Sedat Şenoğlu gözaltına alındı. Bizler yalnızca bugünün değil, yarının da mücadelesini yürütenleriz. Yılmayacak, eksilmeyecek, tükenmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

(HABER MERKEZİ)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar